Tähän leipään tehdään 2 1/2 desilitran nestemäärästä pitsataikina, johon jauhoja ei tarvitse mitata, vaan kannattaa tehdä pehmeä, juuri ja juuri kulhon reunoista irtoava taikina. Jauhoina käyttäisin hiivaleipävehnäjauhoja tai ainakin puolet niitä ja puolet vehnäjauhoa. Taikinaa vaivataan pitkään, yleiskoneella 5-10 minuuttia. Pöydälle laitetaan märkä talouspaperin pala, sen päälle leivinpaperi ja taikina - jauhoja sen verran päälle, ettei taikina tartu kaulimeen - ja kaulitaan taikina uunipellin levyiseksi ohueksi levyksi.
taikinaa kohotetaan huoneen lämmössä vajaa tunti, sen jälkeen painellaan sormella kuppia siihen, ettei siihen tulisi ilmakuplia paistumisen aikana. Leipä voidellaan ölyllä, johon on puristettu mukaan 1-2 valkosipulin kynttä ja päälle ripotellaan juustoraastetta. Paistetaan 250 asteessa. Oli ihan hyvää ja rapeaa leipää iltapalalle.
Ohjetta tähän katselin huhtikuun 2016 Leivotaan -lehdestä - siinä oli paljon muutakin kiinnostavaa kokeiltavaa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: