Tänään olemme herkutelleet lohen ja parsan kanssa. Ruoaksi oli terijakilohta nuudelikasvispannun ja höyrytettyjen parsojen kera. Iltapalaksi rajan takaa saapuville vieraille tein kaksi piirasta kylmäsavulohesta ja parsasta. Olisihan tähän kalapiiraaseen yhtä hyvin voinut käyttää ruoasta jääneen kypsän lohen tai savukalaa - nyt kuitenkin kylmäsavulohi viipaleita.
Tykkään kovasti tästä käyttämästäni Kinuskikissan piirasvuoasta - siitä saa leikattua kauniit piiraspalat. Hapanleivät ovat vielä kohoamassa, sitten olisikin tämän sadepäivän leipomiset tehty.
Tykkään kovasti tästä käyttämästäni Kinuskikissan piirasvuoasta - siitä saa leikattua kauniit piiraspalat. Hapanleivät ovat vielä kohoamassa, sitten olisikin tämän sadepäivän leipomiset tehty.
Ohje löytyy K-ruokasivuilta. Lisäsin pohjataikinaan puolikas teelusikallisen leivinjauhetta, jotta pohjasta tulisi pehmeämpi. Ruokakerman korvasin tilli-sitruuna creme fraichella, kun ei ruokakermaa ollut.
Piiraspohjan voi tehdä kokonaan vehnäjauhoista - niitä vaan ruisjauhojen tilalle. Ilman leivinjauhetta pohjasta tulee rapea, leivinjauheella pehmeä. Osan jauhoista - tässä osan ruisjauhoista voi korvata hiutaleilla tai kauranleseillä.
Suolaisen piiraan munamaidon voi tehdä mistä vaan maitotuotteesta, pelkkä maitokin käy. 1 kananmuna hyydyttää 2 dl maitoa tai kermaviiliä tai kermaa tai makukermaa tai ranskankermaa. Kananmunan korvaa 2tl vehnäjauhoa ja sitä voi lisätä vähän hyytymistä tehostamaankin.
Nykyisin laitan mielellään raa'an pohjan päälle munamaidon ja pudotan makuaineet vasta viimeksi piiraaseen, jotta ne jäisivät pinnalle näkymään. Tässä piiraassa munamaitoa oli sen verran paksusti, että kylmäsavulohi peittyi. Illalla maistellaan!
Olikin tosi hienon makuinen piiras! Vielä kuva tuosta parsan keittelystä ihan hetken aikaa pienessä vesimäärässä- saa jäädä rapsakaksi haarukalla kokeillessa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: