Siirry pääsisältöön

Minttusuklaa-mansikkakakku



Minun on pitänyt kokeilla Valion uutta minttusuklaarahkaa. Kuulin muilta leipureilta, että mintun maku ei ole siinä kovin voimakas, joten ostin makuaineeksi Pätkissuklaata. Tämä kakku syntyi nopeasti siinä välissä, kun grilliruoka ja salaatti jo odotti ruokailijoita.

Kakkupohja oli 22cm:n vaalea pohja - kahdella munalla saa pohjan, johon tulee yksi makuväli. Tähän olisi sopinut hienosti kaakaolla värjätty pohja.
Leikkasin pohjan puoliksi ja kostutin vanilliinisokerilla maustetulla maidolla. Täytteeksi laitoin aivan ohuen kerroksen mansikkahilloa, mintun makuista kermavaahtoa (ohje alla), ja mintun makuista suklaarouhetta ripottelin makukerman päälle. Toinen kakkupohja ja tasainen paino päälle ja kakku muutamaksi minuutiksi pakastimeen -zadam!

Seuraavaksi on syytä tasoittaa kakun reunat kahdella tasaisella lastalla taputtaen kakun vastakkaisilta puolilta. Kakun päällystäminen alkaa siitä, että vedetään kermavaahdolla ohut kerros kakun pintaan murujen leviämisen estämiseksi. Sitten vasta kuorrutuskerma päälle -ensin reunoille.

Värjäsin kermavaahtoa vähän epätasaisesti vihreällä värillä.
Tasoita reunakerma kaapimella tai lastalla vetäen mieluiten pyörivän alustan päällä. Kakun päälle kermavaahdon saa tasaisesti isolla kakkulastalla vetäen. Tasoitetaan vielä reunoja. Tarvittaessa vedän tasoitusta kuumaan veteen kastetulla lastalla- lasta on huuhdeltava joka vedon jälkeen, eikä vettä saa päästä kermapintaan. Lopuksi koristeet päälle.

Laitoin koristeeksi mansikoita, joiden päälle vedin valkosuklaaraidat. Mansikoiden väliin tuli halkaistuja After eight - palasia. Ihmeen makeita olikin nuo suuret mansikat!

Minttusuklaakermatäyte

1prk vispi Floraa -vaahdota
1rkl vaniljakreemijauhetta
     - lisää kermaan vatk. loppuvaiheessa
1prk minttusuklaarahka
     -sekoita lusikalla tasaiseksi
1tl vaniljasokeria
tippa piparminttuesanssia tai 2-3 Pätkissuklaatankoa -sulata tai rouhi

Vihreää pastaväriä

Sekoita kaikki aineet keskenään, pastavärin voit lisätä kulhon toiselle reunalle kermaan, jolloin pyöräyttämällä kermaa kerran tai pari, saat kaksivärisen tuloksen. Itse lisäsin värin kermaan vasta sen jälkeen, kyn olin ensin laittanut täytteeksi yksiväristä  vaaleaa kermaa. Minttusuklaarahka on tavallista rahkaa pehmeämpää, joten vaniljkreemi on hyvä lisä, se jähmettää täytettä.

Tätä kakkua voin suositella mansikka-aikaan. Alkuperäisohje, jota muuntelin,  löytyy Valion sivuilta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...