Minun on pitänyt kokeilla Valion uutta minttusuklaarahkaa. Kuulin muilta leipureilta, että mintun maku ei ole siinä kovin voimakas, joten ostin makuaineeksi Pätkissuklaata. Tämä kakku syntyi nopeasti siinä välissä, kun grilliruoka ja salaatti jo odotti ruokailijoita.
Kakkupohja oli 22cm:n vaalea pohja - kahdella munalla saa pohjan, johon tulee yksi makuväli. Tähän olisi sopinut hienosti kaakaolla värjätty pohja.
Leikkasin pohjan puoliksi ja kostutin vanilliinisokerilla maustetulla maidolla. Täytteeksi laitoin aivan ohuen kerroksen mansikkahilloa, mintun makuista kermavaahtoa (ohje alla), ja mintun makuista suklaarouhetta ripottelin makukerman päälle. Toinen kakkupohja ja tasainen paino päälle ja kakku muutamaksi minuutiksi pakastimeen -zadam!
Seuraavaksi on syytä tasoittaa kakun reunat kahdella tasaisella lastalla taputtaen kakun vastakkaisilta puolilta. Kakun päällystäminen alkaa siitä, että vedetään kermavaahdolla ohut kerros kakun pintaan murujen leviämisen estämiseksi. Sitten vasta kuorrutuskerma päälle -ensin reunoille.
Värjäsin kermavaahtoa vähän epätasaisesti vihreällä värillä.
Tasoita reunakerma kaapimella tai lastalla vetäen mieluiten pyörivän alustan päällä. Kakun päälle kermavaahdon saa tasaisesti isolla kakkulastalla vetäen. Tasoitetaan vielä reunoja. Tarvittaessa vedän tasoitusta kuumaan veteen kastetulla lastalla- lasta on huuhdeltava joka vedon jälkeen, eikä vettä saa päästä kermapintaan. Lopuksi koristeet päälle.
Laitoin koristeeksi mansikoita, joiden päälle vedin valkosuklaaraidat. Mansikoiden väliin tuli halkaistuja After eight - palasia. Ihmeen makeita olikin nuo suuret mansikat!
Minttusuklaakermatäyte
1prk vispi Floraa -vaahdota
1rkl vaniljakreemijauhetta
- lisää kermaan vatk. loppuvaiheessa
1prk minttusuklaarahka
-sekoita lusikalla tasaiseksi
1tl vaniljasokeria
tippa piparminttuesanssia tai 2-3 Pätkissuklaatankoa -sulata tai rouhi
Vihreää pastaväriä
1rkl vaniljakreemijauhetta
- lisää kermaan vatk. loppuvaiheessa
1prk minttusuklaarahka
-sekoita lusikalla tasaiseksi
1tl vaniljasokeria
tippa piparminttuesanssia tai 2-3 Pätkissuklaatankoa -sulata tai rouhi
Vihreää pastaväriä
Sekoita kaikki aineet keskenään, pastavärin voit lisätä kulhon toiselle reunalle kermaan, jolloin pyöräyttämällä kermaa kerran tai pari, saat kaksivärisen tuloksen. Itse lisäsin värin kermaan vasta sen jälkeen, kyn olin ensin laittanut täytteeksi yksiväristä vaaleaa kermaa. Minttusuklaarahka on tavallista rahkaa pehmeämpää, joten vaniljkreemi on hyvä lisä, se jähmettää täytettä.
Tätä kakkua voin suositella mansikka-aikaan. Alkuperäisohje, jota muuntelin, löytyy Valion sivuilta.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: