Siirry pääsisältöön

Minttusuklaa-mansikkakakku



Minun on pitänyt kokeilla Valion uutta minttusuklaarahkaa. Kuulin muilta leipureilta, että mintun maku ei ole siinä kovin voimakas, joten ostin makuaineeksi Pätkissuklaata. Tämä kakku syntyi nopeasti siinä välissä, kun grilliruoka ja salaatti jo odotti ruokailijoita.

Kakkupohja oli 22cm:n vaalea pohja - kahdella munalla saa pohjan, johon tulee yksi makuväli. Tähän olisi sopinut hienosti kaakaolla värjätty pohja.
Leikkasin pohjan puoliksi ja kostutin vanilliinisokerilla maustetulla maidolla. Täytteeksi laitoin aivan ohuen kerroksen mansikkahilloa, mintun makuista kermavaahtoa (ohje alla), ja mintun makuista suklaarouhetta ripottelin makukerman päälle. Toinen kakkupohja ja tasainen paino päälle ja kakku muutamaksi minuutiksi pakastimeen -zadam!

Seuraavaksi on syytä tasoittaa kakun reunat kahdella tasaisella lastalla taputtaen kakun vastakkaisilta puolilta. Kakun päällystäminen alkaa siitä, että vedetään kermavaahdolla ohut kerros kakun pintaan murujen leviämisen estämiseksi. Sitten vasta kuorrutuskerma päälle -ensin reunoille.

Värjäsin kermavaahtoa vähän epätasaisesti vihreällä värillä.
Tasoita reunakerma kaapimella tai lastalla vetäen mieluiten pyörivän alustan päällä. Kakun päälle kermavaahdon saa tasaisesti isolla kakkulastalla vetäen. Tasoitetaan vielä reunoja. Tarvittaessa vedän tasoitusta kuumaan veteen kastetulla lastalla- lasta on huuhdeltava joka vedon jälkeen, eikä vettä saa päästä kermapintaan. Lopuksi koristeet päälle.

Laitoin koristeeksi mansikoita, joiden päälle vedin valkosuklaaraidat. Mansikoiden väliin tuli halkaistuja After eight - palasia. Ihmeen makeita olikin nuo suuret mansikat!

Minttusuklaakermatäyte

1prk vispi Floraa -vaahdota
1rkl vaniljakreemijauhetta
     - lisää kermaan vatk. loppuvaiheessa
1prk minttusuklaarahka
     -sekoita lusikalla tasaiseksi
1tl vaniljasokeria
tippa piparminttuesanssia tai 2-3 Pätkissuklaatankoa -sulata tai rouhi

Vihreää pastaväriä

Sekoita kaikki aineet keskenään, pastavärin voit lisätä kulhon toiselle reunalle kermaan, jolloin pyöräyttämällä kermaa kerran tai pari, saat kaksivärisen tuloksen. Itse lisäsin värin kermaan vasta sen jälkeen, kyn olin ensin laittanut täytteeksi yksiväristä  vaaleaa kermaa. Minttusuklaarahka on tavallista rahkaa pehmeämpää, joten vaniljkreemi on hyvä lisä, se jähmettää täytettä.

Tätä kakkua voin suositella mansikka-aikaan. Alkuperäisohje, jota muuntelin,  löytyy Valion sivuilta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja