Pääsin maistelemaan viikonloppuna ihanaa intialaista ruokaa ja tänään mies teki vietnamilaista nuudelikeittoa -ohje on oppilaideni löytö! - niin sen seuraksi tein naanleipää. Sehän paistetaan Intiassa tandooriuunissa, mutta itse olen aina -vuosikymmeniä - tehnyt kiertoilmauunissa. Nyt päätin paistaa leivät valurautapannulla ja tästä taitaakin tulla meille lämpimän hellekesän grillimestarin bravyyri !
Naanleivät grillikiven tai muurikan päällä
1/2 palaa hiivaa
4 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl sokeria tai hunajaa
1 tl suolaa
1 dl maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa tai kermaviiliä, jonka päiväys voi olla vanhakin
hiivaleipävehnäjauhoja ja vehnäjauhoja
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon muut aineet. Lisää jauhoja sen verran, että taikina jää pehmeäksi ja juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista. sekoita kunnolla - mielellään yleiskoneella, että saat hyvän sitkon taikinaan.
Anna taikinan kohota pari tuntia - mökille mennessä taikinan voi tehdä kotona valmiiksi.
Kaada taikina öljytylle silikoonialustalle ja jaa se paloihin. Tästä annoksesta tuli noin 20 leipää. Painele taikina öljytyin käsin kyyneleen mallisiksi leiviksi, joilla paksuutta on vain noin 3 mm. Nosta eli vedä käsin leivät pannulle ja paista ne ilman rasvaa ruskeapilkkuisiksi molemmin puolin. Pannun lämpötilan säätäminen on tarkkaa - se ei saa olla liian kuuma, ettei leivät pala, mutta toisaalta liian kylmässä pannussa ei muodostu leipään ilmakuplia ja ruskeita pilkkuja. Valmiit leivät voi voidella margariinilla tai voisulalla ja ripotella halutessaan päälle sormisuolaa.
Intialaiset kaapivat ruokaa tämän leivän avulla, joten se on lusikan korvike. Minä maistelen näitä usein juuston kera ja tykkään kovasti!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: