Pakastimessa odotti puolukkavalkosuklaakakku. Tekaisin siihen nopeasti kinuskipäällisen ja maistoimme kakkua sisilialaisen pistaasi gelaton kera. Nam! Jäätelö löytyi Lidlistä.
Kakun ohje oli Makulehdessä ennen joulua, löydät sen linkin takaa. Nyt kannattaa pakastimen puolukoita leipoa kakuksi, tämä on hyvä ohje. Kakun päälle voi sulattaa valkosuklaata miedolla lämmöllä mikrossa tai kinuskikastike syntyy myös tosi helposti - lähes itsestään:
Kinuskipäällinen
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
2 tl margariinia
1 tl vanilliinisokeria
(joukkoon voi kaataa noin pari teelusikallista glukoosisiirappia, jos sellaista sattuu kotona olemaan, se helpottaa leikkaamista, mutta ei ole välttämätön ollenkaan)
Ketiä teflonkattilassa miedolla lämmöllä kermaa ja fariinisokeria aina välillä sekoitellen ( itselläni oli levy nyt numerolla 7/9, jolloin on pohjaanapalamisen vaara, mutta tuli nopeasti!), kunnes se sakenee. Kinuski on valmis, kun kylmään veteen tiputettaessa pisara selkeästi jähmettyy veden pohjalle. Lisää rasvaa kiiltoa tuomaan ja vanilliinisokeria mauksi. Anna jähmettyä hieman kylmässä ja kaada kinuski kakun päälle. Sen pitäisi kovettua kylmässä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: