Siirry pääsisältöön

Vohvelit kylmäsavulohitäytteellä

Odotin tätä herkkua jo kotiin töistä palatessani. Mieheni paistoi tänään vohveleita ja teki lisäksi kylmäsavulohitäytteen tyttäriemme ohjeella.

Vohvelit tulevat rapeita, hyviä ja edullisia, kun taikinan tekee kylmään veteen - kylmä kivennäisvesikin käy. Tällä ohjeella on vuosia paistettu vohveleita Kotkan meripäivillä monta pannua yhtä aikaa paistotyössä. Taikinan olemme tehneet valmiiksi kanistereihin ja tarvittaessa on lisätty vettä, jos taikina on turvonnut liian paksuksi. Makeita vohveleita tehdessä voi jo taikinaan lisätä vähän sokeria ja vanilliinisokeria.

Vohvelit 8 kpl

4 dl vettä 
1/2 tl suolaa
1-2 kananmunaa
1/2 dl öljyä
3 dl -4 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Sekoita aineet. Jos annat taikinan -vehnäjauhojen - turvota puoli tuntia riittää 3dl jauhoja. Taikinan pitää olla lähes puuromaista rakenteeltaan. Kuumenna vohvelipannu, sivele se öljyllä ja paista vohvelit kullanruskeiksi. Rasvaa ei tarvitse lisätä joka vohveliin, kun sitä on taikinassa.

Kylmäsavulohitäyte 

100 g kylmäsavulohta - kuutioi
1/2 punasipuli -pilko
1prk raejuustoa
1 prk tilli-sitruuna creme bonjouria
1/4 kurkkua tai vähän maustekurkkua -kuutioi
Ripaus mustapippuria tai sitruunapippuria
2tl sitruunan mehua
Sekoita täytteen ainekset. Tarjoa
Täyte vohveleiden ja salaatin kera.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja