Odotin tätä herkkua jo kotiin töistä palatessani. Mieheni paistoi tänään vohveleita ja teki lisäksi kylmäsavulohitäytteen tyttäriemme ohjeella.
Vohvelit tulevat rapeita, hyviä ja edullisia, kun taikinan tekee kylmään veteen - kylmä kivennäisvesikin käy. Tällä ohjeella on vuosia paistettu vohveleita Kotkan meripäivillä monta pannua yhtä aikaa paistotyössä. Taikinan olemme tehneet valmiiksi kanistereihin ja tarvittaessa on lisätty vettä, jos taikina on turvonnut liian paksuksi. Makeita vohveleita tehdessä voi jo taikinaan lisätä vähän sokeria ja vanilliinisokeria.
Vohvelit 8 kpl
4 dl vettä
1/2 tl suolaa
1-2 kananmunaa
1/2 dl öljyä
3 dl -4 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Sekoita aineet. Jos annat taikinan -vehnäjauhojen - turvota puoli tuntia riittää 3dl jauhoja. Taikinan pitää olla lähes puuromaista rakenteeltaan. Kuumenna vohvelipannu, sivele se öljyllä ja paista vohvelit kullanruskeiksi. Rasvaa ei tarvitse lisätä joka vohveliin, kun sitä on taikinassa.
Kylmäsavulohitäyte
100 g kylmäsavulohta - kuutioi
1/2 punasipuli -pilko
1prk raejuustoa
1 prk tilli-sitruuna creme bonjouria
1/4 kurkkua tai vähän maustekurkkua -kuutioi
Ripaus mustapippuria tai sitruunapippuria
2tl sitruunan mehua
Sekoita täytteen ainekset. Tarjoa
Täyte vohveleiden ja salaatin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: