Sunnuntaina vietämme lapsenlapsen Frozen synttäreitä ja pitihän äidin ja mamman harjoitella jään tekemistä isomaltoosista. Huomasimme, että isomaltoosi on kuumennettava varovaisella lämmöllä, eka satsi paloi tummaksi ja jäästä tuli vihreän väristä. Seuraava onnistuikin sitten hienosti. Tosi nopeaa oli tehdä ja hyvät ohjeet oli täällä Nannan blogissa! 100 g isomaltoosia riitti hyvin pellilliseen jäälevyä.
Tein myös liivatteesta viitan. Kun ei liivatejauhetta ollut, pehmitin kaksi liivatelehteä ja liuotin ne kiehuvaan vesitilkkaan, värjäsin ja levitin pensselillä kattilan kannen päälle jähmettymään - saapa nähdä saammeko sen irti. Turkoosi hile olisi ollut hienoa viitan päällä, mutta sitä ei nyt ollut.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: