Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä! Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2 tl ruokasoodaa 3 3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2 1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden
Nuohan ovat niin suloisen värisiä, ettei niitä viitsisi syödä! <3 :)
VastaaPoistaItse en ole uskaltanut lähteä edes testaamaan macaronien tekoa, kun olen muutenkin pieni katastrofi keittiössä. Harvinaisia herkkuja kahvilassa.. :)
Kiitos, hyvin ne tekivät ravintolapäivässä kauppansa ja lisääkin jo kyseltiin. Kyllä aika monta kwrtaa minäkin harjoittelin, ennen kuin onnistuin...on vain muutama vinkki tiedettävä - onneksi netistä löytyi apua.
VastaaPoistaKiitos, hyvin ne tekivät ravintolapäivässä kauppansa ja lisääkin jo kyseltiin. Kyllä aika monta kwrtaa minäkin harjoittelin, ennen kuin onnistuin...on vain muutama vinkki tiedettävä - onneksi netistä löytyi apua.
VastaaPoista