Appelsiinimoussekakku
Pohja voi olla kakunmuruista tehty tai brownies-pohja tai suklaakakkupohja. Itse otin tällä kertaa suklaakakkupohjaviipaleen pakastimesta. Tämä kakkuohje tuli noin 20 cm:n vuokaan.Pohja
1. keksipohja:
100 g Dominokeksejä tai Digestiveja tai Tasangon vaaleita keksejä
(1 rkl kaakaojauhetta)
50 g margariinia sulatettuna
Jauha keksit ja sekoita muut aineet joukkoon - kätevästi tämä käy monitoimikoneen leikkuuterällä.
2. Voi-sokerikakkupohja (alkuperäinen ohje Suklaapossun blogista) - tee annos yksin.- tai kaksinkertaisena, halutusta pohjan paksuudesta riippuen
Aineet:
25 g voita tai margariinia sulatettuna
1 muna (huoneenlämpöisiä)
0,5 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 muna (huoneenlämpöisiä)
0,5 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl kaakaojauhetta
ripaus leivinjauhetta
Ohje:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele kaapimella joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja sula rasva. Kaada irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla ja reunat voideltu. Paista 180 asteessa keskitasolla, kunnes tikulla kokeillen tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä ja puhdista vuoan reunat, äljyä ne ja ripottele sihdin läpi tomusokeria reunoille.
Appelsiinimousse
2 1/2 isoa liivatetta ( pieniä kaupan liivatteita 4 kpl)
2 dl vispifloraa tai kermaa
1 dl appelsiinituoremehua
(appelsiiniesanssia tai muuta appelsiinimakua)
200 g appelsiinituorejuustoa
4 tl limecurdia
374 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
keltaista pastaväriä
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Kuumenna puolet appelsiinimehusta ja liuota liivatteet siihen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää liivateseos ja kylmä mehu tuorejuustoon, lisää mausteet. Sekoita tasaiseksi. Nostele varovasti kermavaahto joukkoon ja tarkista maku. Kumoa mousse vuokaan, tasoita ja annan jähmettyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai pakasteessa lyhyemmän aikaa.
Kiille
2 liivatelehteä
2 dl appelsiinitäysmehua
oranssia pastaväriä
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna kolmasosa appelsiinimehusta ja liuota liivatteet siihen. Anna seoksen hieman jäähtyä, lisää loppu appelsiinimehu. Kun seoksen paksuus alkaa olla lähes kananmunan valkuaisen paksuista, mutta liemi on vielä tasaista, ei paakkuista, kaada tai lusikoi se varovasti appelsiinimoussen päälle varoen, ettei moussepintaa irtoa kiilteen joukkoon. Hyydytä taas kylmässä ja koristele. Muistathan, että liivatekiilteen päällä säilyy parhaiten suklaakoristeet ja kermapursotus, muut koristeet vaativat alleen suklaata tai kakunmuruja eristeeksi, ettei liivatteen kosteus ala pehmittämään niitä. Koristeet kannattaa lisätä juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: