Kokeilin Omarruusuja ja Omarkinuskia mansikkatorttuun. Maku oli suussa sulavan hyvä ja kääretorttupohja oli gluteeniton, koska se oli perunajauhoista tehty. Ohje löytyy Kodin kuvalehden Ruususuu ja Huvikumpu blogista.
Kumosin kääretorttulevyn mantelijauhoilla jauhotetun paperin päälle ja irrotin vetämällä päällimmäisen paperin. Sitten laitoin sen paikoilleen ja rullasin lämpimän pohjan kahden paperin välissä. Annoin sen jäähtyä hetken ja täytin omarkinuskilla, kermavaahdolla, jossa oli tuorejuustoa mukana ja mansikkalohkoilla. Sitten rullasin tortun, annoin jähmettyä jääkaapissa ja koristelin.
1 dl vispikermaa
100 g omarkarkkeja
+ 100 g tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
Kuumenna kattilassa kerma ja karkit levy 3-4:lla. tee tippatesti: kun pudotat lusikalla kinuskia tipan kylmän veteen ja se jähmettyy heti, on kinuski valmista. Jäähdytä kinuski.
vaahdota 1 dl vispikermaa ja eri astiassa 100 g tuorejuustoa. Lisää tuorejuustoon kinuski ja viimeksi kermavaahto, Maista ja mausta tarvittaessa lisää vaniljasokerilla.
Tein omarkinuskitäytteen vähän eri lailla kuin blogin ohjeessa eli näin:
1 dl vispikermaa
100 g omarkarkkeja
+ 100 g tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
Kuumenna kattilassa kerma ja karkit levy 3-4:lla. tee tippatesti: kun pudotat lusikalla kinuskia tipan kylmän veteen ja se jähmettyy heti, on kinuski valmista. Jäähdytä kinuski.
vaahdota 1 dl vispikermaa ja eri astiassa 100 g tuorejuustoa. Lisää tuorejuustoon kinuski ja viimeksi kermavaahto, Maista ja mausta tarvittaessa lisää vaniljasokerilla.
Ohjeessa on omarkinuski, mutta sen voi korvata myös vaahdotettavalla Omarkermalla, joka valmistetaan kuumentamalla 3dl vispi- tai kuohukermaa - kerma ei saa tulla kiehumispisteeseen! Joukkoon lisätään puoli pussia Omarkarkkeja ja sekoitellaan niin, että karkit sulavat. Tämä seos jäähdytetään kunnolla jääkaapissa seuraavaan oäivään tai pakastimessa nopeammin ja sen voi vaahdottaa jääkaappikylmänä. Tuo Omarkerma tai Omarkinuski on kyllä huippuhieno maku mansikoiden kera.
Omarruusuja minun piti kokeilla jo aiemmin keväällä. Massa valmistetaan pehmittämällä Omar-karkkeja mikrossa 10 sekuntia ja sekoitetaan massa tasaiseksi. Massaa työstetään kuten sokerimassaa. Massa on tahmeaa, käytin apuna kaulinnassa tomusokeria.
Voi nams, ihanalta näyttää! <3
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma