Siirry pääsisältöön

Tallinnassa leivonta- ja käsityökaupoissa

Kävin ystävien kanssa lomaa avaamassa Tallinnassa - olimme sopineet ainakin käsityö- ja leivontaliikkeissä käymisestä. Ohjelmaan sopi tällä kertaa Kanga XLL,  Abrakham fabrics, Gemoss, Suhkrukunst, Kalamajan taiteilijoiden alue, Apelsin, vanha kaupunki ja vähän muutakin.

Löysin Apelsinista tällaisen ihanan kakkuvuoan leveys 16 cm ja korkeus 13 cm, hinta 7.70 e. Apelsin on muuttanut Rocca al Maressa - nyt se on Rocca al Maren kauppakeskuksen yläkerradsa, ravintola-alueen lähellä.

Muutoin mukaani tarttui kakkupahveja noin 30 s kpl, merirosvosynttäreiden tarvikkeita Suhkrukunstista, tyllia, värejä ym.

Kuva Apelsin myymälästä




Suhkrukunst Mustikas keskuksesta



Vanha kaupunki oli laajoilta osin remontissa


Tartaletit Sikupillin ostoskeskuksen kahvilasta

Kommentit

  1. Kuinka pitkä matka on Viking Linen terminaalista leivontatarvikeliikkeisiin? Olen menossa Tallinnaan tänä kesänä ja kiinnostaisi kyseiset putiikit. Kiitos jos jaksat vastata

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Hei, tuolla on lisätietoa http://paivileip.blogspot.fi/2016/04/leipojaryhman-matka-tallinnaan-1.html . Seikluskohvik on kävelymatkan päässä Viruhotellista - arvioisin alle 2 km.
    Olisiko Sikupillin Prismaan ja vieressä olevaan Gemoss tukkuun noin 5 km Viking linjan terminaalista. Mustamäelle Suhkrukunstiin on ehkä 10 km ja Rocca al mareen Apelsin liikkeeseen vähän enemmän tai sama matka. Rocca al Mareen kulkee ilmaisbussi puolen tunnin välein, aiemmin se lhti A-terminaaalista eli siitä Viking linjan sataman läheltä ja kulki Viruhotellin kautta Kristiine ostoskeskukseen ja Rocca al mareen, jossa Apelsin. Apelsin on pelkkä välinekauppa, siellä ei ole massoja ja elintarvikkeita.

    Raitsikka 2 ja 4 kulkevat 7 min välein Hobujaamasta eli Viruhotellin ja Coca Cola plazan välistä Sikupillin Prisman ja Gemossin suuntaan, kävelymatkaa jää muutama sata metriä. Lähemmäksi vie bussit

    Bussit 2 ja 15 kulkevat 15 min välein asemalta A. Laikmaa Viruhotellin vierestä
    suuntaan Mõigu
    7 min (4 pysäkkiä) · Pysäkkitunnus: 21209-2
    Sossimägi
    Kävely
    Noin 2 min , 230 m ja olet perillä Prisma Sikupilli
    Tartu maantee 87, 10112 Tallinn, Viro

    VastaaPoista
  4. Upeita kauppoja. Mä en oo ikinä käynyt Tallinnassa.
    Osallistuppas kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  5. Jos vain on mahdollista, kannattaa käydä, Tallinna on kaunis ja historiallinen kaupunki. Itse olen asunutkin siellä perheen kanssa aikoinaan. Kiitos , osallistun mielelläni <3. Tein muuten facebook sivustonkin päivileipoo

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...