Juustokakun pohja 18 cm:n vuokaan
100 g Dominokeksejä
40 g margariinia
Sulata margariini ja sekoita se ja keksit monitoimikoneen terällä. Laita irtoreuna tarjoilulautaselle ja painele keksiseos sen pohjalle tasaisesti vehnäjauhoja apuna käyttäen. Öljyä vuoan reunat sprayaamalla tai paperilla pyyhkien ja laita sihdin läpi tomusokeria reunoille.
Täyte
3 Meiran pientä liivatetta
2 1/2 dl Flora vispiä tai kuohua
1dl turkkilaista jogurttia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 tl sitruunan mehua
Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Yhdistä jogurtti ja tuorejuusto ja sokerit ja sekoita tasaiseksi. Sulata miedolla lämmöllä mikrossa valkosuklaa - vaikka se ei näyttäisi sulaneelta, kokeile sekoittaa se tasaiseksi - valkosuklaa ei saa kuumentua liikaa. Lisää suklaa jogurtti-juustoseokseen, sekoita tasaiseksi. Kuumenna mehu ja liuota puristetut liivatteet siihen. Sekoita hyvin liivateseos jogurtti-juustoseokseen ja lisää viimeksi varovasti nostellen vaahdotettu kerma joukkoon. Tarkista maku, tarvittaessa lisää makuaineita, itse käytin mansikkasiirappia, kun ei mökillä muuta ollut. Mehut tai liköörit tai makutomusokeri sopivat mausteeksi. Kaada seos vuokaan ja hyydytä,nopeasti pakasteessa tai useamman tunnin ajan jääkaapissa. Tee marjahyytelö päälle vasta kun juustokakku on hyvin hyytynyt. Ennen hyytelön lisäämistä tarkista, että kakun pinta on kylmä - tarvittaessa laita se esim. 5 minutiksi pakastimeen
Marjahyytelö
Noin 2 dl tuoreita tai jäisiä pakastevadelmia
2 dl marjamehua tai vettä
1 dl hyytelösokeria
Levitä marjat kakun pinnalle. Kiehauta mehu, lisää hyvin sekoitellen hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen.Anna seoksen hetken jäähtyä ja levitä se lusikalla nostellen marjojen päälle. Anna hyytyä ja koristele sim valkosuklaalla ja marjoilla tai sokerimassakoristeilla - Alla oltava suklaata, etteivät ne sula pintaan.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: