Oli kiva leipoa bostonpullaa - toisessa pyöreät pullat, joihin painoin sisään vaniljarahkaa ja toisessa kierteet, joissa mustikkaa ja vaniljarahkaa. Purkilliseen vaniljarahkaa lisäsin puolikkaan kananmunan ja 2 tl perunajauhoja, jotta rahkatäyte hyytyy uunissa.
Pitkot ja bostonkakuthan pitää paistaa uunin alaosassa 200 asteessa aluksi ja lopuksi matalalla lämmöllä, 120-150 asteessa, jotta pinta ei pala ja pulla kypsyy sisältä. Pullat voi peittää leivinpaperilla, jos pinta uhkaa tummua liikaa. Luulen, että nuo olivat uunissa 40-50 minuuttia.
Vielä muistutan, että kun koko ikäni olen pullaa leiponut, en olisi ikinä uskonut, että yleiskoneella pitkään vaivaten tulee niin paljon parempi pullataikina - mutta se on totta. Kone saa käydä noin 10 minuuttia. Pehmeästä taikinasta tulee kuohkeat pullat - jauhoja ei kannata laittaa kaikkia kerralla, vaan tarpeen mukaan.
Vielä muistutan, että kun koko ikäni olen pullaa leiponut, en olisi ikinä uskonut, että yleiskoneella pitkään vaivaten tulee niin paljon parempi pullataikina - mutta se on totta. Kone saa käydä noin 10 minuuttia. Pehmeästä taikinasta tulee kuohkeat pullat - jauhoja ei kannata laittaa kaikkia kerralla, vaan tarpeen mukaan.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: