Kreikkalaisen appelsiini-mantelikakun maku oli herkullinen. Olen tehnyt tätä ennenkin, mutta tämä K-ruoka ohje oli kyllä erinomainen. Korvasin soodan leivinjauheella, kun en pidä soodan mausta ja jätin kuorrutteesta pois appelsiininkuoren, jossa on paljon vierasaineita -laitoin tilalle vähän sitruunan mehua ja keltaista väriä.
Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta, 10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20 henkilölle löytyy täältä Pohja 175 g margariinia (150g) 1 3/4 dl sokeria (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista (4) 1 3/4 dl maitoa ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria (1 tl) Marenki 5 valkuaista (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi
Kaunis, varmasti maukas :)
VastaaPoistaKiitos...tuon kuorrutteen olisi voinut levittää koko kakun päälle eli myös reunoille, kun se kuitenkin peitti lähes koko kakun. Appelsiinisiirappi kakun sisään valutettuna oli sokerin lisäystä...kakkuohjeessa voisi ehkä olla sokeria sitten vähän vähemmänkin... Olen tarkka ����. Mutta hyvää tämä oli - kaksi kakkua hävisi nopeasti kotona ja työpaikalla. ��
VastaaPoista