Kreikkalaisen appelsiini-mantelikakun maku oli herkullinen. Olen tehnyt tätä ennenkin, mutta tämä K-ruoka ohje oli kyllä erinomainen. Korvasin soodan leivinjauheella, kun en pidä soodan mausta ja jätin kuorrutteesta pois appelsiininkuoren, jossa on paljon vierasaineita -laitoin tilalle vähän sitruunan mehua ja keltaista väriä.
Teksti on päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025. Alkuperäinen teksti on vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla. Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen. 1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl. Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...
Kaunis, varmasti maukas :)
VastaaPoistaKiitos...tuon kuorrutteen olisi voinut levittää koko kakun päälle eli myös reunoille, kun se kuitenkin peitti lähes koko kakun. Appelsiinisiirappi kakun sisään valutettuna oli sokerin lisäystä...kakkuohjeessa voisi ehkä olla sokeria sitten vähän vähemmänkin... Olen tarkka ����. Mutta hyvää tämä oli - kaksi kakkua hävisi nopeasti kotona ja työpaikalla. ��
VastaaPoista