Tämä ihana raikas kakku on tehty Kinuskikissan voittoisalla mustikkapiirakkakakku-ohjeella, joka löytyy Kinuskikissa taikoo - kirjasta. Periaate on yksinkertainen: murotaikinapohja, päälle marjoja, riittävästi hillosokeria tai perunajauhoja, ettei marjoista valua nestettä - esim 500 g pakastemustikoita vaati kyllä desin verran perunajauhoa ja enemmänkin olisi voinut olla, jotta mustikat hyytyisivät. Murotaikinapohjan päälle marjat, paistetaan piiras irtopohjavuoasaa ja jäähdytetään. Vuo'an reunat irroitetaan ja puhdistetaan ja laitetaan takaisin ja päälle tulee kerma-tuorejuustoseos, joka hyydytetään liivatteella. Mustikan makuun sopii erittäin hyvin myös vatkattava vaniljakastike kerman sijaan - siihen voi yhdistää tuorejuustoa, vaniljasokeria, tavallista sokeria, vähän sitruunan mehua ja yksi ja puoli pientä liivatetta kermadesiä kohden. Vaniljan ja mustikan liitto on hieno - Kinuski liitti siihen vielä kardemumman sävyä.
Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta, 10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20 henkilölle löytyy täältä Pohja 175 g margariinia (150g) 1 3/4 dl sokeria (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista (4) 1 3/4 dl maitoa ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria (1 tl) Marenki 5 valkuaista (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: