Omena- tai puolukkapiiras
uunipellillinen tai kaksi piirasvuokaa
Murutaikina
7 dl vehnäjauhoja
2 dl isoja kaurahiutaleita (tai yhteensä 9 dl vehnäjauhoja)
3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
250 g margariinia sulatettuna
2 tl vanilliinisokeria
Rahkatäyte
500 g rahkaa
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 tl vehnäjauhoja
Päälle
Pestyt, viipaloidut omenat
Fariinisokeria maun mukaan
Pehmitä omenat sokerin kanssa mikrossa kuvun alla täysin pehmeiksi.
Sekoita taikinan ainekset isossa kulhossa, ota erilleen noin 1/3 taikinasta päälle tulevaa muruseosta varten. Lisää loppuun taikinaan 1 kananmuna ja painele taikina voideltuihin ja jauhotettuihin piirasvuokiin tai leivinpaperin päälle uunipellille.
Sekoita rahkaan kananmunat, sokerit ja vehnäjauho ja kaada seos taikinan päälle. Maista rahkaa ja mausta tarvittaessa lisää. Levitä sen päälle pehmeät omenaviipaleet ja vähän sulanutta sokeria tai puolukkaa pisteittäin ja päälle tulee muruseos. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pohja hyytynyt ja pinta kauniin vaalean ruskea.
Tämä oli hyvää - seuraksi voisi tarjota vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: