Omenatoska
Pohja yhteen pyöreään piirasvuokaan
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
2 1/2 - 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 dl vaaleaa siirappia
1 dl kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia tai piimää
Päälle
4-5 omenaa tai 4-5 dl pilkottua raparperiaPinnalle
25 g margariinia3/4 dl fariinisokeria
1 rkl maitoa tai kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
mantelilastuja
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele piirasvuoka ja sirottele kevyesti vehnäjauhoja voidellulle pinnalle. Vaahdota vähän margariinia ja sokeria, lisää vatkaten muna. Sekoita puulastalla tai pienellä kierrosnopeudella vatkaimella nopeasti joukkoon vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on lisätty ja jogurtti ja siirappi vuorotellen jauhojen kanssa. levitä taikina piirasvuokaan lastalla tai käsin painellen, jauhoja apuna käyttäen.
Pese ja viipaloi omenat tai paloittele raparperit. Kuumenna niitä mikrossa kuvun alla kunnes ne pehmenevät - mukana voi olla vähän sokeria tai fariinisokeria. Levitä palat piiraspohjalle ja kaada päälle toscakastiketta ja ripottele päälle mantelilastuja.
Valmista toscakastike: Sulata ensin margariini kattilassa. Lisää sitten muut ainekset paitsi mantelilastut ja vanilliinisokeri, kiehauta miedolla lämmöllä koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää vanilliinisokeria ja ---- mantelilastut voit sekoittaa kastikkeeseen tai ripotella viimeksi piiraan päälle. Maista kastiketta ja kaada sitten omenoiden päälle ja ripottele päälle mantelilastut. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes piiras on vaalean ruskea ja pohja kypsä. On makuasia, tahdotko toscakastikkeesta paksua vai valuvaa - vehnäjauhojen määrällä voit vaikuttaa rakenteen paksuuteen.
.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: