Iltapalaksi syntyi tänään ihania briosseja, joihin täytteeksi käy niin vuohenjuusto kuin fetajuusto aurinkokuivattujen tomaattien ja yrttien kera. Täytteen pohjalla vielä mustapippurituorejuustoa ja koristeena salaattisiemensekoitusta.
Vuohenjuusto-tomaattibriossit noin 24 kpl3 dl lämmintä vettä 1/2 palaa hiivaa1/4 dl vaaleaa siirappia1/2 dl oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä1/4 tl suolaanoin 15 dl sämpyläjauhoja
Täytteeseen100 g pippuri- tai yrttituorejuustoa100 g vuohenjuustoa tai fetaa 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi pilkottunatuoreita yrttejä silputtuna esim. oreganoa ja basilikaa tai 1/2 tl provencen yrttimausteseosta
Kananmuna voiteluun ja siemeniä tai hiutaleita koristeluun
Lämmitä vesi mikrossa, lisää hiiva, siirappi, suola, öljy ja sämpyläjauhoja niin, että saat pehmeän, mutta kulhon reunoista irtoavan taikinan. Anna taikina kohota noin 1/2 - 1 tunti lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle täytteet ja huiskauta yrttejä viimeksi päälle. Rullaa levy ja paloittele noin 2-3 cm paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet leikkuupinta ylöspäin pullavuokiin kohoamaan ja paina vielä pinta tasaiseksi ennen kohotusta. Kohota oikein hyvin, esimerkiksi kaksi tuntia - paikan lämpimyydestä riippuen. Voitele kananmunalla ja ripottele pintaan siemeniä. Paista 200 asteessa, kunnes briossit ovat vaaleanruskeat pinnaltaan.
Vuohenjuusto-tomaattibriossit noin 24 kpl3 dl lämmintä vettä 1/2 palaa hiivaa1/4 dl vaaleaa siirappia1/2 dl oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä1/4 tl suolaanoin 15 dl sämpyläjauhoja
Täytteeseen100 g pippuri- tai yrttituorejuustoa100 g vuohenjuustoa tai fetaa 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi pilkottunatuoreita yrttejä silputtuna esim. oreganoa ja basilikaa tai 1/2 tl provencen yrttimausteseosta
Kananmuna voiteluun ja siemeniä tai hiutaleita koristeluun
Lämmitä vesi mikrossa, lisää hiiva, siirappi, suola, öljy ja sämpyläjauhoja niin, että saat pehmeän, mutta kulhon reunoista irtoavan taikinan. Anna taikina kohota noin 1/2 - 1 tunti lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle täytteet ja huiskauta yrttejä viimeksi päälle. Rullaa levy ja paloittele noin 2-3 cm paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet leikkuupinta ylöspäin pullavuokiin kohoamaan ja paina vielä pinta tasaiseksi ennen kohotusta. Kohota oikein hyvin, esimerkiksi kaksi tuntia - paikan lämpimyydestä riippuen. Voitele kananmunalla ja ripottele pintaan siemeniä. Paista 200 asteessa, kunnes briossit ovat vaaleanruskeat pinnaltaan.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: