Siirry pääsisältöön

Blogissa arvotaan lippuja viini- ja ruokamessuille - nyt voittamaan kiva messupäivä kahdelle

Olen aloittanut Kotkassa Kakkukurssien pitämisen tämän vuoden alussa. Blogini yläpalkista löytyy kurssien aiheet ja ajankohdat. Olisi kiinnostava tietää, mistä asioista sinä tahtoisit lisää oppia leivonnassa. Kokeneella leipurillakin, kuten urheilijalla tai minkä tahansa asian harrastajalla on usein halu ja aina mahdollisuus oppia uutta. Toisaalta moni, joka ei ole kiinnostunut leipomisesta, kokeilee jotain ja innostuu huomatessaan, että leipominen tuo hyvän mielen ja mukavia makuelämyksiä. Itse leipomalla voi säästää pitkän pennin vaikkapa juhlia järjestäessään. Itse olen huomannut, että vaikka olen leiponut aina, riittää uutta mielenkiintoista opittavaa leipomisessa ja koristelussa koko ajan. Macaronssit hämmentävät joka kerta - onnistuuko vai ei - pursotustaitoja voisi hioa vielä paljon, uudenlaisia makuyhdistelmiä kakun täytteisiin tahdon kokeilla kaiken aikaa, punajuuri leivonnassa houkuttaa kokeiluihin ja sokerimassatennareitakaan en ole vielä tehnyt ... ym.

Mikä on sellainen leivonnainen, jota suunnittelet tekeväsi, mutta et ole vielä kokeillut? Tai leivonnainen, jonka toteuttamiseen haluaisit lisäharjoitusta? Mitä koristelutekniikkaa tahtoisit opetella?  

Kyselyyn vastaamalla et sitoudu mihinkään, mutta voit voittaa. Vastaamalla tähän postaukseen olet mukana arvonnassa, jossa voit voittaa liput kahdelle Kirja- viini- ja ruokamessuille, jotka pidetään Helsingin Messukeskuksessa 27. - 30.10.2016. 

http://viiniruoka.fi/
https://shop.messukeskus.com/kirjamessut-viini-ruoka-hyva-elama-2016.html


Viimeisenä messupäivänä sunnuntaina on lisäksi Unelmakakut.fi järjestämät Kakunkoristelun SM-kisafinaali, jota yleisö pääsee seuraamaan.  Ja vielä - samana viikonloppuna on lakritsa- ja salmiakkifestivaalit http://www.lakritsifestivaalit.com/ .


Nyt kannattaa osallistua! Arvon yhdelle blogini tähän kyselyyn vastanneelle kaksi lippua käytettäväksi kertakäyntiin messuilla. Lipulla pääsee kaikkiin samanaikaisiin tapahtumiin messualueella. 

Kommentoi siis tähän postaukseen 12.10 - 20.10.2016 välisenä aikana ja liitä mukaan yhteystietosi, niin otan yhteyttä voittajaan ja lähetän messuliput kahdelle. Halutessasi liity mielellään myös blogini lukijaksi blogin oikeassa reunassa olevan "Lue" linkin kautta.

Kommentit

  1. Macaronsit haluaisin oppia tekemään ja samoin erilaiset pursotukset vaativat vielä harjoittelua 😊

    VastaaPoista
  2. Parilla kurssillasi jo käyneenä niin mukavaa oli että tulisin mille tahansa koristekurssille.
    T. Mervi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mervi, on ollutkin mukavia iltoja samasta harrastuksesta innostuneiden kanssa ja yhteistyötä olemme kehitelleet muutoinkin jutellessamme kurssin aikana. Opimme paljon toinen toisiltamme :)

      Poista
  3. Pääsin koulussa tekemään ekaa kertaa konvehteja tänään ja voi että innostuin niistä niin paljon! Niitä olisi kiva päästä tekemään lisää. pirpana-@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myy, joulun lähestyessä tuo onkin ajankohtainen aihe ja taito, joka harvalla on. Voit olla iloinen osaamisestasi !

      Poista
  4. Lähes kymmenen vuotta sitten näin kakkukirjassa suklaa-kirsikkakakun ohjeen ja kuvan. Se on piinannut minua kaikki nämä vuodet, mutta vieläkään en ole sitä tehnyt... Koristeluissa ruusupursotukset kiinnostaa, mutta pitäisi vaan tarttua tyllaan ja alkaa harjoittelemaan.
    Mukana arvonnassakin olisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja osoite on cerastes.cerastes ät gmail

      Poista
    2. Tuo suklaa-kirsikka on munkin toteutushaave - ja monella tavalla voi tehdä - ne on upeita.

      Poista
  5. Hei
    Olen seurannut youtube videoita ja ainakin minulle ne olivat hyvin opettavaisia!

    VastaaPoista
  6. Kivoja resepteja löyty tässäblogissa

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Hyvät mahdollisuudet voittaa, kun osallistujia vain muutama :)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Paljon onnea! 2 lippua Kirja-, ruoka- ja viinimessuille osuivat arvonnassa sinulle.

      Poista
  8. Olisi mukava päästä messuille!: )
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt täytekakkuja vuosikausia monenlaisiin perhejuhliin. Haluaisin oppia erilaisia pursotuksia tekemään. Myös sokerimassalla/marsipaanilla koristelemisen taitoa tahtoisin parantaa.

      Poista
    2. Arvonnassa mukana. Leipurilla on aina kehittymisen kohtia, itse tietää, mikä milloinkin on ajankohtaista.

      Poista
  9. Macaronssit ollut pitkään To do-listalla ja haluisin oppia tekemään kun rakastan niitä yli kaiken :) Myös nakukakkua haluisin kokeilla :)

    Outi Pesonen
    pesonen_outi@hotmail.com

    VastaaPoista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  11. Paljon onnea Outi! Arvontaonni toi sinulle 2 pääsylippua Kirja-, viini- ja ruokamessuille.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja