Siirry pääsisältöön

Juustokakku ilman liivatetta Roosanauhapäivään




Hyvin pysyi koossa juustokakku ilman liivatetta, tein näitä useampia. Kakku oli gluteeniton ja vegetaristeille sopiva, jos maito ja tuorejuusto sopii ruokavalioon . Koristeet sokerimassaa ja ylimmässä myös vaaleanpunaisia suklaakiekuroita.

Juustokakku ilman liivatetta (noin 18-20 cm:n vuokaan)


Pohja:

150 g gluteenittomia keksejä
50 g margariinia sulatettuna

Sekoita tasaiseksi massaksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Voitele irtopohjavuoan rengas öljyllä tai srayaa rasvalla ja ripottele sihdin läpi tomusokeria- näin irtoaa juustokakku liukuen vuoasta ja reunasta tulee tasainen. Painele pohjamassa vuoan pohjalle maissijauhoja apuna käyttäen. Älä levitä pohjamurua aivan reunoille saakka tai paina lopuksi esim. lastalla reunoista noin 1/2 cm:n matkalta massa sisään päin, jotta valmiiseen kakkuun saadaan kaunis juustoreuna.

Täyte:

2 dl kermaa
300 g Arlan tai Philadelphia tuorejuustoa
sokeria maun mukaan noin 1 dl
2-4 tl vanilliinisokeria
1 rlk sitruunan mehua
(makuaineita, väriä)

Vaahdota kerma, pehmitä tuorejuustoa ja lisää loppuvaiheessa vatkaamista kerman joukkoon. Mausta ja maista. Mausteeksi käyvät esanssit, makusiirapit, mansikkatomusokerilla voi korvata osan sokerista. Massan voi värjätä elintarvikeväreillä tai mukaan voi sulattaa tuorejuuston joukkoon vähän valkosuklaata, laittaa dajm-rouhetta tai Mariannerouhetta.  Levitä vuokaan, painele lusikalla ilmakuplat pois reunoista ja tasoita pinta - itse jätin sen tarkoituksella epätasaiseksi, toiseen kakkuun vetelin kiekuroita pintaan haarukalla. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa tai pikaisemmin pakasteessa. Koristele ja nauti mausta!

Kommentit

  1. Miten niin vegaanille sopiva? Ei vegaanit syö juustoa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos täsmennyksestä korjasin - ei siis vegaanille, mutta lakto-ovo-vegateristille sopiva - kasvisruokavalioita on niin monenlaisia. Ja raskaana oleville neuvotaan nykyään, ettei tuorejuustot sovi ruokavalioon, Valio kuitenkin todennut heidän tuorejuustonsa pästaroituina sopiviksi.

      Poista
  2. Eikä maitotuotteita

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...