Mies leipoi taivaallisen hyvää mustikkapiirakkaa rukiisella pohjalla. Maistelimme sitä päiväkahvilla kondensoidun maidon ja kinuskikastikkeen kera. Tämä on hyvää sellaisenaankin, mutta toki vaniljakastike tai jäätelökin sopivat kumppaneiksi.
Tässäpä ohje isoon piirasvuokaan- meille tuli kaksi pientä piirasta. Uunipellillisen saat lisäämällä kolmasosan kaikkia pohjan ainesosia. Tuo kermaviilitäyte riittää ohuena kerroksena uunipellilliseen, mustikoiden määrää voi lisätä.
Pohja
150 g juoksevaa margariinia tai sulatettua marg.
1 dl intiaanisokeria tai ruskeaa sokeria
1 kananmuna
2-3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte 1
4 dl mustikoita
3 rkl perunajauhoja
1/2 dl sokeria tai maun mukaan
Sekoita täytteen ainekset. Jos käytät pakastemustikoita, niin sulata niitä sen verran, että saat perunajauhot värjättyä mustikoilla - perunajauho jää helposti valkoiseksi paistettaessa.
TAI Täyte 2
2 dl kermaviiliä
2 dl valkosuklaa-limerahkaa
tai vaniljarahkaa
2 kananmunaa
2 tl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl mustikoita tuoreena tai jäisenä
Sekoita muut aineet, paitsi mustikat tulevat viimeksi pisteinä täytteen päälle
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota piirasvuoka. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten. Sekoita puulastalla joukkoon.kuivat aineet, lisää viimeksi vehnäjauhot, niin voit katsoa, kuinka kovan haluat taikinasta. Tuo 2 dl riittää, mutta mieheni laittoi vehnäjauhoja 3 dl ja pohjasta tuli mukavan rapea, vähän kova - mutta rakenne sopi mielestäni rukiiseen makuun. Huom. Jos piirasta pidetään jääjaspissa, pohja kovettuu, käytä silloin vaan 2 dl vehnäjauhoa.
Painele taikina vehnäjauhojen avulla piirasvuokaan ja lisää täyte. Paista noin puoli tuntia, kunnes reunat ovat saaneet väriä ja täyte on hyytynyt.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: