En ole pitkään aikaan tehnyt porkkanakakkua ja päätin nyt kokeilla uutta ohjetta Raisiolta. Tällä ohjeella voi tehdä porkkanakakun kakkuvuokaan tai muffinivuokiin. Ja todella hyväksi osoittautui pohjan ohje.
Päällisen teen tavallisesti appelsiini - tai vaniljatuorejuustosta sekoittamalla joukkoon tomusokeria. Näihin porkkanamuffineihin tein päällisen eri tavalla ja tosi maukkaat Halloween-muffinit sainkin.
Porkkanakuppikakut
300 g ohueksi raasteeksi raastettua porkkanaa
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 dl mantelirouhetta
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä tai nestemäistä margariinia
Täyte
100 g appelsiinituorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 1/2 dl vispikermaa
2 tl Sallisen vaniljakreemijauhetta
Laita muffinivuoat muffinipellille tai uunipellin päälle 2 vuokaa päällekkäin - yksi paperivuoka leviää uunissa, muoto säilyy paremmin, kun on 2 päällekkäin.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita taikinaa varten porkkanaraaste, vehnäjauhot, mantelirouhe, leivinjauhe ja mausteet.
Sekoita eri kulhossa tai vatkaa vaahdoksi munat ja sokeri. Minä vaahdotin ne, koska ilman vatkaaminen taikinan joukkoon kuohkeuttaa sitä. Lisää varovasti nostellen munasokerivaahtoon jauhoseos ja rasva vuorotellen. Kaada taikina vuokiin tai pursota se vuokiin muovipussista, jonka kulma on leikattu auki. yleensä jätetään 1/2 vuoasta tyhjäksi kohoamisvaraksi, mutta tämä taikina ei paljon kohonnut uunissa, joten lähes täyteen voi vuoat laittaa.
Kuorrutus
Vaahdota kerma, tomusokeri ja tuorejuusto samassa kulhossa sähkövatkaimella. lisää vaniljakreemijauhe, joka hyydyttää massaa. Maista ja mausta tarvittaessa sokerilla, vaniljasokerilla tai sitruunan mehulla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: