No tämä se vasta herkkua on! En ennen ole onnistunut tekemään näin hyviä tortillan pohjia, mutta nyt onnistuu ja ohje tässä:
Tortillapohjat noin 8-12 kpl
3 dl vehnäjauhoja
1 dl maissijauhoja (ei maissitärkkelysjauhoa eikä maissisuurustetta!)
1 1/2 dl vettä
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
Sekoita kaikki ainekset keskenään- ainesten määräkin voi vähän vaihdella, esim. maissijauhoja voi olla vähän enemmän ja vehnäjauhoja taas vähän vähemmän. Olen tehnyt näitä pelkästään vehnäjauhoistakin, mutta kyllä tuo maissijauho antaa tosi hyvän maun. Gluteenittomana voisi kokeille pelkällä maissijauholla - siitä minulla ei ole kokemusta.
Taikinasta pitää tulla tiivis pallo. Laita märkä talouspaperi ison leikkuulaudan alle ja jauhoja leikkuulaudalle, Jaa taikina 12 palloksi ja kauli pallot jauhojen kanssa ohuen ohuiksi levyiksi - huolehdi, että jauhoja on niin, ettei levy tartu kiinni alustaan. Voisihan nämä kaulia suoraan työpöydälläkin, olen vain tottunut tekemään sen leikkuulaudan päällä
Kuumenna suuri valurautapannu tai teflonpannu. Teflonpannu pitäisi kuumentaa veden avulla, koska sen tyhjänä kuumentaminen aiheuttaa pohjan vääntymisen. Kun paistat tortilloita, ei vettä saa olla yhtään pannussa, muutoin tortillalettu tarttuu kiinni pannuun. Palaneet jauhot on poistettava pannulta joka paistokerran jälkeen, koska ne saavat pahan maun tortilloihin. Voit siis huuhdella pannun vedellä ja kuivata sen tai vaihtoehtoisesti poistaa jauhot paistamisen välissä talouspaperilla pyyhkimällä.
Paista tortillat kuumalla pannulla hetki puoleltaan, kunnes niissä on vähän tummia pisteitä. Käännä ja paista samalla tavoin toinen puoli. Lado paistetut tortillat posliinilautaselle ja päälle tiukasti folio ja pyyhe - näin ne eivät kovetu. Lämmitä tortillat yksi kerrallaan mikroaaltouunissa ennen ruokailua tai pidä posliinilautasta tortilloineen - folio päällä - uunissa noin 80 asteessa.
Tortilloiden lisäkkeeksi:
Paistettua broileria, maustettu Tex-Mex Fajitas- mausteella tai tacomausteella
Salsakastiketta medium
Taco-tuorejuustoa - tämä on ehdottoman hyvä lisä makunautintoon!
Ananaspaloja
Tomaattilohkoja
Chiliä tai paprikaa
Salaattia, kurkkua
Maissinjyviä
Ja jokainen ruokailija kietoo itselleen oman tortillapaketin haluamillaan täytteillä.
En ollutkaan vähään aikaan maistanut kanatortilloita näin, mutta tyttäreni perheessä ruokaillessamme jokin aika sitten tytär muistutti, että "ainahan me syötiin kotona ennen tortillat juuri näin" - niinpä hyvät makumuistot palasivat mieleen ja niitä piti tämän viikon ruoassa kerrata.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: