Puolukkamoussekakku sokeripaahdetulla rukiisella hiutalepohjalla
oli sitten hyvää. Pidän itse raikkaista perusmauista. Tätä kannattaa valmistaa jouluksi! Ohje on nopeatekoinen. tämän kokoisena 10-12 henkilölle ja 20-24 sentin vuokaan.
Pohja
3 dl ruishiutaleita
50 g margariinia
3/4 dl fariinisokeria.
Paahda ruishiutaleita pannulla hetki. Lisää margariini ja fariinisokeri ja anna niiden sulaa. Levitä seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi ja jonka reunat on öljytty (tai leivontaspray) ja tomusokeroitu > moussekakku irtoaa liukumalla näin käsitellystä vuoasta. Minä teen mousse- ja juustokakut suoraan tarjoilualustan ja kakkupahvin päälle irtoreunassa hyydyttäen.
Täyte
3 liivatelehteä - Meiran isoja tukusta TAI 4 1/2 pientä liivatelehteä
2 tlk Flora vispiä tai vispikermaa
2 tlk vaniljarahkaa
noin 100 g valkosuklaata (käytin Lidlin oman levyn)
1/2 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria tai vaniljasokeria
3 rkl sitruunan mehua
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma, lisää sokerit. Kiehauta sitruunanmehu ja sekoita vähän puristetut liivatteet kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä hetki.
Sulata suklaa muovikulhossa mikrossa matalalla teholla. Muovikulho ei kuumene liikaa, siksi se on suklaan sulatukseen paras. Suklaa on valmis, kun pystyt lusikalla sekoittamaan sen tasaiseksi.
Sekoita sula suklaa rahkaan, lisää liivateseos. Nostele joukkoon vaahdotettu kerma. Maista ja tarvittaessa mausta lisää. Nostele ja painele seos kakkupohjan päälle - painellessa estät ilmakuplat reunoilla. Laita pakastimeen hyytymään hetkeksi. Kun pinta on hyytynyt, lisää puolukkakerros.
Puolukkakerros pinnalle
2 liivatelehteä tai 3 pientä
200 g pakastepuolukoita
1/2 -1 dl vettä
3 rkl sokeria
2 rkl sitruunanmehua
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Lämmitä vähän aikaa pakastemarjoja mikrossa. Soseuta pakastepuolukat veden ja sokerin kanssa monitoimikoneen leikkuuterällä - jätä kuitenkin joitain marjoja joukkoon, seoksen ei tarvitse olla aivan tasaista massaa.
Kuumenna sitruunanmehu ja liuota vähän puristetut liivatteet siihen, sekoita tämä puolukoiden joukkoon. Kaada kakun pinnalle, tasoittele, anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai nopeammin pakasteessa tai ulkona pakkasessa hyydyttäen. Irrota kakku vuoasta ja nosta se tarjoilulautaselle ja koristele esim puolukan varvuilla ja marjoilla tai kermavaahdolla tai valkoisilla irtokarkeilla tai kuulilla tia kermavaahdolla ja joulupipareilla. Liivateseoksen päällä sokeriset koristeet vaativat alleen keksinmuruja tai sulatettua suklaata, muutoin ne sulavat. Hyvää joulun aikaa!
Nyt löyty! Oon pitkään jo haikaillu tän tyylisestä kakusta. Puolukka on joulukakussa niin huippu. Ehdottomasti teen tätä! Kiitos!
VastaaPoistaHyvän kuuloinen ohje! Mistä olet löytänyt tuollaisen piparin mallisen vuoan? Olen etsinyt, mutten ole löytänyt.
VastaaPoistaKiitos viesteistänne. Vuoka on Tallinnasta ostettu, metallinen. Kärkkäisellä olen nähnyt niitä myös, voisi katsoa löytyykö verkkomyynnistä.
VastaaPoistaKiva, jos ohje kiinnostaa! Minä teen näitä omia sovelluksiani eri ohjeita yhdistellen ja nyt tuli mieleeni valkosuklaa puolukan kaveriksi ja se osoittautuikin hyväksi yhdistelmäksi.
Vautsi mikä kakku, upean näköinen! :)
VastaaPoistaKiitos! Joulun värit
Poista