Vadelma ja Daimsuklaa maistui näissä muffineissa. Ihmettelin ystävien puhetta minimuffineista, kunnes huomasin kaupassa myytävän tällaisia korun tai namun kokoisia vuokia. Yläkuvassa siis minimuffinit jouluisilla sokerimassakoristeilla ja alakuvassa samaa taikinaa normaalikokoisissa muffinivuo'issa. Laitoin ensimmäistä kertaa vaahtokarkkikuorrutetta kuppikakkuihin ja se tasoittuikin kauniisti, kun laitoin kuorrutteen pursotinpussiin ja pienen aukon pussin päähän ja levitin nauhamaisena spiraalina keskeltä alkaen. Vaahtokarkkikuorrute ei kovetu täysin, vaan on vähän pehmeää vielä jääkaapista otettunakin.
Vadelma-Daim muffinit vaahtokarkkikuorrutuksella
sain taikina-annoksesta 18 minimuffinia ja 9 tavallista muffinia
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kermaa
100 grammaa margariinia sulatettuna tai 1 dl rypsiöljyä
85 g Daimsuklaata
1 1/2 dl pakastevadelmia
Vuoraa muffinivuo'illa muffinipelti tai leivät vuoat uunipellille laita kaksi paperivuokaa päällekkäin.
Lämmitä uuni 180 asteeseen, isoilla muffineilla lämpö voi olla 200. Vaahdota munat ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään. Murskaa leikkuulaudan päällä veitsellä Daim rouheeksi. Lisää varovasti puulastalla nostellen munasokerivaahtoon vähän jauhoja, sitten kerma, rasva ja taas jauhoja. Lisää lopuksi suklaarouhe ja jäiset vadelmat. Nostele taikinaa pari kertaa, älä sekoittele, ettei se värjäänny marjoista.
Laita taikina kestävään muovipussiin ja leikkaa kulma auki. Pursota taikinaa muffinivuokiin, jätä vähän kohoamisvaraa vuokiin. Paista uunin keskitasolla tai kiertoilmauunissa, kunnes leivonnaiset saavat vaalean ruskean värin. Kokeile kypsyys tikulla- tikkuun ei tartu taikinaa, kun muffinit ovat valmiit. Isojen muffinien paistoaika on 10-15 minuuttia. Jäähdytä muffinit.
Valmista vaahtokarkkikuorrute.
Vaahtokarkkikastike ganachen tapaan
Laitoin kattilaan 1 dl kuohukermaa, keitin sitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin, kunnes se hieman paksuuntui ja lisäsin 80 g valkoisia vaahtokarkkeja sulamaan kermaan, siirsin kattilan kylmälle levylle ja sekoitin silloin tällöin. Sekoittaminen tekee kastikkeesta kuplaisen, mutta ilmakuplat tasaantuvat, kun kastike on sekoittamatta hetken. Jos karkit eivät sula, lämmitä seosta miedolla lämmöllä varovasti - liian kuumassa kerma kuohuu yli laidan tai palaa pohjaan. Jäähdytä kuorrute sopivan paksuiseksi, jos se jähmettyy liikaa, lämmitä vähän. Lisäsin valkoista ja osaan punaista pastaväriä lopuksi.
Huom. vaahtokarkkikastike paksunee keittämällä kermaa eli haihduttamalla nestettä, lisäämällä karkkien määrää ja jäähdyttämällä . Ohennettua sitä saat kuumentamalla tai tarvittaessa lisäämällä kermaa ja kuumentamalla. Kastikkeen voi siis hyvin kuumentaa uudelleen ja karkkia tai kermaa voi lisätä tarpeen mukaan. Vaahtokarkeissa saattaa olla eroa, 100-120 g on sopiva määrä 1 1/2 desiin. Tämä on helppo tehdä ja laktoositon.
Levitä vaahtokarkkikuorrute kuppikakkujen päälle pursotinpussista tai muovipussista, jonka kulmaan teet pienen reiän. Koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: