Jouluun kaksi yötä ja täällä piparien koristelu päivän ilona! Käytin pikeeriä, rajasin ensin reunat, sitten levitin vedellä ohennetun pikeerin lusikalla piparkakun päälle rajojen sisään, annoin kuivua ja sen jälkeen koristelin pursottamalla pikeeriä ja sokerimassakuvioin.
Pikeeriin laitan 2 dl tomusokeria ja 1 munanvalkuaisen. Vatkaan sähkövatkaimella ja lisään noin teelusikallisen sitruunanmehua ja tarvittaessa elintarvikeväriä. Jos pursotusjälkeen pitää jäädä kuviota, täytyy massaa paksuntaa tomusokerilla. Ohuet kuvionauhat pursotetaan ohuemmalla pikeerillä ja pursotinpussilla, jonka päähän leikataan pieni reikä.
Pikeeri säilyy kelmun alla jääkaapissa muutaman päivän, ennen käyttöä se on vatkattava tasaiseksi. Minulla on kyllä pursotinpusseissakin pikeeriä jääkaapissa, mutta kärki tukkeutuu kuivuessaan ja se on avattava ennen.käyttöä. Eestissä myydään pikeeriä valmiina pursotuspusseissa joulun alla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: