Työkaverin neuvosta teinkin minijoulutorttuja tänä jouluna. Kauniita ja sopivia suupalaksi. Keskellä on puolukka-kirsikkamarmeladia.
Tortut voi jättää voitelematta tai voidella vähän hutiloiden. Leikattu pinta on kerroksittainen - taikinaa ja rasvaa - ja se liimautuu kiinni, jos voidellaan, silloin voitelu estää torttujen kohoamista. Tortut paistetaan uunissa kauniin vaalean ruskeiksi, ilman voitelua pinta saa jäädä todella vaaleaksi. Jos tortut ottaa liian aikaisin uunista pois, kohonnut torttu laskehtii jäähtyessään, eikä kerrosten rapeus säily. Olen siinä tilanteessa laittanut jäähtyneet tortut uudelleen uuniin ja se on korjannut tilanteen.
Marmeladin saa helposti ja tasaisesti torttujen päälle pursottamalla joko pursotinpussista tai pakastepussin kulmasta.
Unohtuivat uuniin vähän liian pitkäksi aikaa, kun tein muita joulupuuhia. Mutta hyvältä maistuivat! Lisäsin marmeladia pursotinpussilla vielä juuri uunista tulleisiin torttuihin - se hyytyy kuumalle pinnalle.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: