Lakritsi-suklaa-sitruunakakku on hyvän makuinen kuivakakku, jonka paistoin tähden mallisessa vuoassa ja kuorrutin kerma-lakuseoksella ja koristelin lakritsan makuisilla karkeilla. Toki tähän kakkuun olisi voinut käyttää täytteenäkin tuota kuorrutetta, joka maistuikin tosi hyvältä, se ei ollut liian lakritsainen, mutta maun voimakkuutta on helppo säätää mieleisekseen. Tarkoitukseni oli kokeilla Valion uutta lakritsi-sitruunarahkaa, mutta kun maistoin sitä sellaisenaan, en rohjennutkaan laittaa sitä kovin paljon täytteeseen -rahkan maku jakaa mielipiteitä, toiset tykkäävät kovasti, toiset eivät. Kakun pohjan tein Valion ohjeella, päällisen ohjeen tein itse.
LAKRITSI-SUKLAAKAKKU
1 prk maustettua rahkaa sitruunainen lakritsi
125 g margariinia
1,5 dl sokeria
4 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
150 g leivontasuklaata
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Jäähtyneen kakun pinnalle
3 dl kermaa tai Flora vispiä
1 1/2 dl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1/2 prk lakutuorejuustoa
1 dl maustettua rahkaa sitruunainen lakritsi
2 rkl lemon curdia
lakumakeisia
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa, sulatettu voi ja purkki rahkaa. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Vuoraa Ø 24 irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 35 min, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa, kun se painetaan kakun keskelle.
Vaahdota kerma, lisää loppuvaiheessa vatkaamista sokerit, rahka, tuorejuusto, johon on hyvin sekoitettu pehmennetty lemon curd ja vaniljakreemijauhe. Tarkista maku. Levitä ensin ohut kerros kuorrutetta kakun pintaan, jäähdytä kakku esim. pakasteessa pikaisesti ja lisää loppu kermaseos joko pursottaen tai lastalla kakun pinnalle. Koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: