Siirry pääsisältöön

Syntisen hyvä suklaakakku eli devils food cake liivatteeton

Ohje tulossa

Tämän suklaakakun Devils Food Cake ohjeen löysin Pienet herkkusuut blogista nimellä Syntisen hyvä suklaakakku - ja olihan sitä pakko kokeilla ja muuntelinkin ohjetta vähän. Kakku on suklainen, mutta ei ollenkaan liian makea. Itse enää kovinkaan suklaaleivonnaisten suuri ystävä ole, mutta tämä oli todella hyvää!! Kakkua maistoi useampi ja kommentit olivat makua kiittäviä :) . Geisha on ollut aina lempisuklaani ja täytteessä sitä onkin - tykkään enemmän perinteisestä kuin uudesta tummasta Geishasta, mutta kumpikin käy tähän. 


Tein kaksinkertaisen ohjeen eli kaksi kakkua, toinen oli noin 20 senttinen, toinen noin 15 senttinen. Koska pieni pohja jäi ohueksi, tein siihen runsaammat, paksut täytekerrokset. Pienemmän kakun pakastin täytettynä, kuva valmiista kakusta löytyy täältä.

Syntisen hyvä suklaakakku
(halkaisijaltaan n. 15-18 cm )

Kostea Devil`s food cake - kakkupohja

1 dl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 dl tummaa muscovadosokeria
2,5 dl vettä
125 g margariinia
1,75 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl vanilliinisokeria

 2 kananmunaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele vuokaspraylla irtopohjavuoan reunat, vuoraa pohja leivinpaperilla. Jos sinulla ei ole vuokasprayta, niin voitele ja jauhota reunat. 

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda kulhossa ja laita sivuun. Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokerin sekä kaakaojauheen kanssa, laita sivuun.

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (n. 5 min sähkövatkaimella). Lisää vanilliinisokeri ja kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. Jos seos juoksettuu eli rakeistuu, ei huolta, se ei näy eikä maistu valmiissa kakussa. Lisää puulastalla varovasti nostellen vähän jauhoja, sitten sekoita kaakaoseos taikinan joukkoon, lisää loput jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 40 minuuttia, kunnes tikulla kokeillen ei kakun keskeltä enää tartu taikinaa tikkuun. 
Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista ja kakun täyttämistä. Leikkaa noin sentin pakuisia viipaleita kakkupohjasta kakkusahalla tai terävällä veitsellä. Kokoa levyt pinoon niin, että paistettaessa pohjana ollut levy on alinna - se tulee kakkuun päälle.

 Valkosuklaa-geishatäyte


2,5 dl vispikermaa
100 g Philadelphia tuorejuustoa tai Mascarponea
150 g valkosuklaata
100 g geisha-suklaata rouhittuna (saa jäädä paloja joukkoon) 

Notkista tuorejuusto. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa miedolla teholla mikrossa vähän väliä sekoitellen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää valkosuklaa-juustoseos kermavaahtoon varovasti sekoitellen. Lisää rouhittu geisha-suklaa ja kääntele hyvin sekaisin. Myös Daim toimii hyvin kakkutäytteessä eli Geishan voisi korvata sillä. Tarkista maku. Sitruunamehu lisää pirtsakkuutta ja sokeri makeutta.


Kakun kasaaminen

Voit kasata kakun joko suoraa tarjoilulautaselle kakkupahvin päälle irtoreunan sisälle tai vuokaan, josta sen myöhemmin kiepautat tarjoilualustalle.

Aseta irtoreuna alustalle ja laita paistettaessa päällä ollut kakkupohja alimmaiseksi. Kaada puolet täytevaahdosta kakkupohjan päälle ja aseta toinen pohjalevy täytteen päälle. Kaada loput täytevaahdosta kakkupohjan päälle ja nosta päällimäiseksi vielä viimeinen kakkupohjista.
Nosta jääkaappiin tekeytymään ja jähmettymään vähintään 4 tunnin ajaksi, mutta mielellään yön yli. Kun kakku on valmis, voit koristella kakun haluamallasi tavalla, itse käytin suklaakermavaahtoa.

Suklaakermavaahto

2,5 dl vispikermaa
100-150 g Philadelphia tuorejuustoa tai Mascarponea (käy myös kinuskituorejuusto)
100 g taloussuklaata tai laktoositonta Brunbergin suklaata
(mausteeksi suklaakermaan voi lisätä tipan konjakkia, jos kakku tulee aikuisille, mutta suklaakerma on oikein hyvää ilmankin)

Notkista tuorejuusto. Sulata suklaa varovasti mikrossa vähän väliä sekoitellen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. lisääs vatkaamisen loppuvaiheessa tuorejuusto. Kääntele lastalla sulatettu ja vähän jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Halutessasi voit värjätä elintarvikevärillä ruskeammaksi.

Levitä kakun pinnalle ensin ohut kerros suklaakermaa muruesteeksi. Jäähdytä kakku. Lisää sitten toinen kerros, tasoita kuumalla metallilastalla ja halutessasi pursota massaa koristeellisesti kakun päälle. Koristele.

Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja