Tämän kakun tarina on vähän erikoinen. Valmistusohje löytyy täältä, devils food cake. Tämän 15-senttisen kakun pohja oli ohut, joten laitoin paksummat täytekerrokset. Lisäsin täytemassaan laskiaispullista jäänyttä mantelimassakermaa, jossa oli mukana Sallisen vaniljakreemijauhetta - se hyydytti täytettä valkosuklaan apuna. Myös Daim toimii hyvin kakkutäytteessä eli Geishan voisi korvata sillä.
Toki liivatettakin voi käyttää, mutta se ei ole tarpeen, koska valkosuklaata 100-150 grammaa jähmettää kyllä kakun täytteen, jossa on 1 purkki Flora vispiä ja 100 g tuorejuustoa. Myös tuorejuuston määrää suhteessa lisäämällä tai käyttämällä vaniljakreemijauhetta kermavaahdon joukossa saa täytekakun täytteen jähmeäksi ilman liivatetta.
Kakkupohja oli ohut, joten tein paksummat täytekerrokset. Koska pakastin kakun, täyte hyytyi hvyin paikoilleen.
Minun piti ottaa kakku sulamaan edellisenä iltana jääkaappiin, mutta unohdin - eipä sitten auttanut muu, kuin laittaa sulatusteholle mikroon kakku sulamaan - koko ajan seurasin, ettei täyte lähde sulamaan - ja onnistuihan se näinkin. Hätä keinot keksii!
Levitin pinnalle ensin murukerroksen suojaksi ohuelti suklaakermavaahtoa, sitten toisen vähän paksumman kerroksen. Olisi hyvä kerrosten välillä laittaa kakku 5-10 minuutiksi pakastimeen, silloin seuraava kerros on helpompi levittää.
Koristelin kakun röyhelötyllalla alhaalta ylöspäin pusertaen ja päältä tähtityllalla. Suklaakermaseos sopii hyvin myös pursottamiseen. Mikäli se jähmettyy liikaa liian aikaisin, voi siihen lisätä vähän kermaa tai tuorejuustoa ja sekoittaa tasaiseksi.
Käytin pakasteesta sulattamaani Philadelphia tuorejuustoa kakun täytteessä. se muuttui sulaessaan vähän rouheiseksi rakenteeltaan, mutta tasoittui vähän sekoitettaessa. Muiden tuorejuustojen pakastamisessa olen aiemmin onnistunut paremmin, mutta nykyään kuulemma osa tuorejuustoista ei kestä kunnolla pakastamista, vaan rakenne kärsii.
Tämä kakku lähti synttärisankarille yllätyksenä matkaan.
Ihana kakku! Näyttää kyllä niin hyvältä.
VastaaPoistaKiitos Tita! <3
VastaaPoista