Nyt on aika tyhjentää pakastinta viime kesän raparpereista. Tämä torttu on mitä makoisin, ohjeen olen saanut ystävältäni Kirsiltä - kiitos <3 !. Tämä on yksi perheemme luotto-ohje ja ihmettelin tänään, kun reseptiä etsiessäni en blogistani sitä vielä löytänyt. Korjataanpa asia - myöhemmin paljastui, että onhan se blogissa vähän eri nimellä ja peltileivonnaisena. Tässä suureen piirasvuokaan ohje, minä tein 24 senttiseen vuokaan paksun kakun - tämän voisi paistaa uunipellilläkin, tulisi ohuempi pohja, hyvää niinkin. Paksun tortun paistamiseen kului aikaa lähes tunti, paistoin ensin 175 asteessa, sitten 150 asteessa ja lopuksi, kun pinta alkoi tummua, suojasin pinnan leivinpaperilla. Ohut torttu kypsyy 20 minuutissa. Suosittelen piirasvuokaan puolikas annosta alla olevasta ohjeesta.
Taidanpa tänään herkutella raparperitortulla ja Aino sitruuna-marenkijäätelöllä!
Kookos-raparperitorttu
Uunipellillinen tai suureen korkeaan piirasvuokaan. Tee tavalliseen piirasvuokaan puoli annosta
200 g margariinia2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa tai appelsiinitäysmehua
Pinnalle ensin mikrossa pehmitettyjä raparperinpaloja 5-7 dl, niiden päälle seos, jossa on
100 g margariinia sulatettuna1 dl sokeria
4 dl kookoshiutaleita
2 munaa
2 tl vanilliinisokeria
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten joukkoon. Lisää neste ja jatka hetki vatkaamista. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi puulastalla sekoittaen - sekoita tässä vaiheessa mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty.
Lisää päälle pehmeät raparperinpalat (valuta nestettä pois ensin, voit myös lisätä 2 tl perunajauhoa, jos raparperit ovat uusia mehukkaita ja sekaan sopii myös ruokalusikallinen fariinisokeria) ja levitä sitten tasaisesti kookoshiutaleseos tortun pintaan. Paista 175 asteessa, ja lopuksi pienemmässä lämpötilassa, kunnes torttu on kauniin vaalean ruskea pinnalta ja tikulla kokeillen taikinaa ei tartu keskeltäkään tikkuun. Paista riittävän jsuan, että pohja on kypsä ja kuiva-tarvittaessa pidä alalämmöllä.
Voit tarjota tämän leivonnaisen jäätelön tai vaniljakastikkeen tai fariinisokerilla ja vanilliinilla maustetun kermavaahdon kera, mutta se on herkullista sellaisenaankin.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: