Siirry pääsisältöön

Terveisiä Tallinnasta Haloo Helsinki konserttimatkalta

Sain vihdoin tilaisuuden kuulla livenä Haloo Helsinkiä ja voin sanoa, että olipa bileet -tosi hieno konsertti ja kotkalaisen firman hoitama valoshow!



Kävimme syömässä suomalaisten suosimassa F-hooneessa Telliskivi 60 osoitteessa. Siellä onkin ravintoloiden lisäksi vieressä varsinainen taiteilijoiden mekka - tarjolla on retrovaatteita, vintagea, tuunattuja huonekaluja, koruja, astioita, valaisimia ym.  Tällä alueella on pidetty Tallinnan ruokafestivaalejakin.

Ruoka oli F-hooneessa todella hyvää ja paikka oli jo iltapäivällä niin täynnä, ettei sisään tuleville löytynyt pöytiä. Eestiläistä suurta ystävällisyyttä kohtasimme sielläkin, tarjoilijan kanssa juteltuamme pitkän tovin, hän kovasti  toivotteli meitä tulemaan uudelleenkin.





Bruschettaleipiä neljällä ohjeella




Kakkuleipurille F-hooneessa oli paljon silmäniloa, esimerkiksi ruiskaunokilla koristellussa kakussa oli ainesosina eestiläistä kamaa eli talkkunaa ja eestiläistä tummaa leipää.. 




Päiväämme kuului tietysti myös leipuriliikkeissä vierailut: Gemoss, Suhkrukunst ja Apelsin. Alla kuva Gemossin ihanasta suklaakoristehyllystä 


Telliskiven alueen ulkopuolella on useampi suosittu ravintola Fabrik, osoite Vabriku 6 - sinne tahtoisin tutustumaan seuraavalla kerralla - ruoka todetaan "pohjoismaiseksi aasialaisella twistillä".

Ja Telliskivi 60 vastapäätä on erinomainen värikäs Kukeke ravintola  - vieressä kiinnostava keramiikkapaja. Kukeke on broileriravintola - ruoka on erittäin hyvää ja paikallisen kotileipurin leipoma leipä taivaallista! Muistakaa autolla kulkiessanne, että ravintolan vieressä oleva parkki on yksityinen ja sieltä napsahtaa sakot, jos ei muista ravintolaan mennessään näppäillä auton rekisterinumeroa ravintolan seinässä olevaan tauluun - kannattaa kysyä neuvoa ravintolan henkilökunnalta. Kukeken perustaja on tv-julkkis ja keittokirjojen kirjoittaja Anni Arro, joka omistaa  Komeet kahvilan Estonia teatteria vastapäätä Virossa. 

Näiden kohteiden lisäksi kävimme myös käsityöläisten taivaassa, Karnaluksissa, joka sijaitsee Tallink hotellin ja Sikupillin Prisman välissä. Sen lähellä on leipureille pieni ja monipuolinen Seikluskohvik, joka ei nimestään huolimatta ole kahvio vaan kakkutaitureiden koulutuspaikka ja tarvikemyymälä. Omistaja Marika Sinkkonen järjestää leipureille tilauksesta englanninkielisiä ulkomaanmatkoja leipureita kiinnostaviin kohteisiin, tänä keväänä ryhmä leipureita suuntasi Moskovaan kukkakoulutukseen.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...