Siirry pääsisältöön

Terveisiä Tallinnasta Haloo Helsinki konserttimatkalta

Sain vihdoin tilaisuuden kuulla livenä Haloo Helsinkiä ja voin sanoa, että olipa bileet -tosi hieno konsertti ja kotkalaisen firman hoitama valoshow!



Kävimme syömässä suomalaisten suosimassa F-hooneessa Telliskivi 60 osoitteessa. Siellä onkin ravintoloiden lisäksi vieressä varsinainen taiteilijoiden mekka - tarjolla on retrovaatteita, vintagea, tuunattuja huonekaluja, koruja, astioita, valaisimia ym.  Tällä alueella on pidetty Tallinnan ruokafestivaalejakin.

Ruoka oli F-hooneessa todella hyvää ja paikka oli jo iltapäivällä niin täynnä, ettei sisään tuleville löytynyt pöytiä. Eestiläistä suurta ystävällisyyttä kohtasimme sielläkin, tarjoilijan kanssa juteltuamme pitkän tovin, hän kovasti  toivotteli meitä tulemaan uudelleenkin.





Bruschettaleipiä neljällä ohjeella




Kakkuleipurille F-hooneessa oli paljon silmäniloa, esimerkiksi ruiskaunokilla koristellussa kakussa oli ainesosina eestiläistä kamaa eli talkkunaa ja eestiläistä tummaa leipää.. 




Päiväämme kuului tietysti myös leipuriliikkeissä vierailut: Gemoss, Suhkrukunst ja Apelsin. Alla kuva Gemossin ihanasta suklaakoristehyllystä 


Telliskiven alueen ulkopuolella on useampi suosittu ravintola Fabrik, osoite Vabriku 6 - sinne tahtoisin tutustumaan seuraavalla kerralla - ruoka todetaan "pohjoismaiseksi aasialaisella twistillä".

Ja Telliskivi 60 vastapäätä on erinomainen värikäs Kukeke ravintola  - vieressä kiinnostava keramiikkapaja. Kukeke on broileriravintola - ruoka on erittäin hyvää ja paikallisen kotileipurin leipoma leipä taivaallista! Muistakaa autolla kulkiessanne, että ravintolan vieressä oleva parkki on yksityinen ja sieltä napsahtaa sakot, jos ei muista ravintolaan mennessään näppäillä auton rekisterinumeroa ravintolan seinässä olevaan tauluun - kannattaa kysyä neuvoa ravintolan henkilökunnalta. Kukeken perustaja on tv-julkkis ja keittokirjojen kirjoittaja Anni Arro, joka omistaa  Komeet kahvilan Estonia teatteria vastapäätä Virossa. 

Näiden kohteiden lisäksi kävimme myös käsityöläisten taivaassa, Karnaluksissa, joka sijaitsee Tallink hotellin ja Sikupillin Prisman välissä. Sen lähellä on leipureille pieni ja monipuolinen Seikluskohvik, joka ei nimestään huolimatta ole kahvio vaan kakkutaitureiden koulutuspaikka ja tarvikemyymälä. Omistaja Marika Sinkkonen järjestää leipureille tilauksesta englanninkielisiä ulkomaanmatkoja leipureita kiinnostaviin kohteisiin, tänä keväänä ryhmä leipureita suuntasi Moskovaan kukkakoulutukseen.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja