Tässä kakussa on voisokerikakkupohjasta jäänyt ylimääräinen kakkulevy alhaalla ja ylhäällä ja välissä aivan ihanaa vadelmamoussea, joka on tehty tällä ohjeella. Kakun päällä on kermapursotus, jossa on 3 dl kermaa ja 100 g tuorejuustoa sekä 2 tl vaniljakreemijauhetta, sokeria ja vanilliiinisokeria. Päälle värjäsin kuorrutuksen vaaleanpunaiseksi. Lisäilin vielä sokerimassakukkia.
Teksti on päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025. Alkuperäinen teksti on vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla. Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen. 1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl. Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...
Vasta äskettäin löysin blogiisi. Ja miten hienoja kakkuja ja ohjeita ym. Vinkkejä täältä löytyykään!
VastaaPoistaVoi kiitos Henna, kiva tavata netissä sielunkumppaneita. Leipominen on niin mukavaa ja rentouttavaa! Tuntuu hyvältä haastaa itseään ja oppia uutta, vaikka aina ei lopputulos olekaan suunnitelman mukainen :)
Poista