Näissä moussekakuissa maistuu dajm ja kinuski ja vadelma ja punaherukka. Ihana makuyhdistelmä! Minulla oli jääkaapissa tuorejuustoa ja päätin tehdä moussekakut pakastimeen, mutta onneksi näille löytyikin heti ottajia, joten ei tarvinnut pakastinta täyttää. Osan tuorejuustoista voi pakastaa, mutta käyttämäni Philadelphia ei kestä sellaisenaan pakastamista, mousseksi jalostettuna sen voi hyvin pakastaa maun kärsimättä.
Daim-kinuski ja vadelma-punaherukkamousset moussekakussa
Pohjan halkaisija 21 cm , kakun korkeus 6.5 cm, riittää 16 henkilölle
Minä käytin pohjana voisuklaakakkupohjaa (Jos teet neljäsosan linkin reseptistä, saat kakkupohjan, jonka voi leikatakahdeksi kiekoksi, tässä kakussa vain toinen tarpeen) mutta pohjan voi tehdä dominokekseistä tai kaurakekseistäkin.
Kakkupohja
150 g Domino-keksejä tai kaurakeksejä
60 g margariinia sulatettuna
Voit lisätä Dajm-paloja pohjaan
Sekoita monitoimikoneessa keksit ja sulatettu margariini, lisää lopuksi Daim-paloja. jos haluat, ei välttämätön. Voitele öljyllä irtopohjavuoan reuna ja sirottele tomusokeria vähän öljyn päälle. Aseta irtopohjavuoan reuna tai reunavuoka kakkupahvin päälle ja taputtele pohjamuru tasaiseksi. Minä jätin pohjan pari senttiä pienemmäksi kuin kakkuvuoka oli, niin valmiin kakun reuna näyttää kauniilta.
Daim-kinuski-mousse
2 liivatetta (käytän isoja tukun liivatteita, kaupan pieniä voisi laittaa 3 kpl)
2 rkl sitruunan mehua
2 dl kermaa
200 g Philadelphia tuorejuustoa
2 rlk kinuskikastiketta
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
28 g Daim rakeita
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunanmehu, liota vähän puristetut liivatteet mehuun. Vaahdota kerma, mausta sokerilla. Älä vatkaa kermaa liikaa, niin saat tasaisemmat reunat, ilman onttoja paikkoja tai ilmakuplia. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi, sekoita mukaan kinuski ja vanilliinisokeri. Lisää liivateseos, vatkaa sähkövatkaimella. Nostele viimeksi joukkoon kerma ja ja muut aineet, maista, tarvittaessa mausta. Painele seos irtopohjavuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä kunnolla jääkaapissa tai pakastimessa hyytyminen tapahtuu nopeammin. Pinnan pitää olla hyytynyt, ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
Vadelma-punaherukkamousse
150 g vadelmia tai pakastevadelmasosetta Ponthier
50 g punaherukoita
2 rkl hillo-marmelaadisokeria
2,5 dl kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl vaniljarahkaa
4 liivatetta (käytän isoja tukun liivatteita, kaupan pieniä voisi laittaa 5 kpl)
3 rkl sitruunanmehua
3 tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunanmehu, liota vähän puristetut liivatteet mehuun. Vaahdota kerma tai vaniljakastike, mausta sokerilla. Älä vatkaa kermaa liikaa, niin saat tasaisemmat reunat, ilman onttoja paikkoja tai ilmakuplia. Vatkaa rahka tasaiseksi, sekoita mukaan marjasose ja vanilliinisokeri sekä sokeri. Lisää liivateseos, vatkaa sähkövatkaimella. Nostele viimeksi joukkoon kerma ja maista, tarvittaessa mausta. Kaada seos edellisen kerroksen päälle, hyydytä ja koristele.
Koristeluun kermavaahtoa
1 dl kermaa
2 tl vaniljakreemijauhetta
ripaus vaniljasokeria ja sokeria
Vaahdota kermaa, lisää muut aineet ja jatka vielä hetki vaahdottamista. Jos kerma paksunee liikaa, voit lisätä tilkan kermaa purkista tähän seokseen, se auttaa - kirjoitan tämän neuvon, koska minulla kerma joutui odottamaan, enkä saanut enää pursotettua kaunista jälkeä - loraus kermaa joukkoon ja niin alkoi onnistua!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: