Leivoin kaksi lime-valkosuklaajuustokakkua, tämä pienempi oli liivatteeton ja gluteeniton. Kakku oli noin 20 cm halkaisijaltaan ja riittää noin 10 henkilölle.
Kakkupohja
120 g gluteenittomia keksejä
50 g margariinia sulatettuna
Sekoita monitoimikoneessa keksit ja sulatettu margariini. Voitele öljyllä irtopohjavuoan reuna ja sirottele tomusokeria vähän öljyn päälle. Aseta irtopohjavuoan reuna tai reunavuoka kakkupahvin päälle ja taputtele pohjamuru tasaiseksi. Minä jätin pohjan pari senttiä pienemmäksi kuin kakkuvuoka oli, niin valmiin kakun reuna näyttää kauniilta.
Valkosuklaamousse, liivatteeton
2 dl kermaa
300 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
3 rkl sitruunanmehua
3 rkl lemon curdia
vanilliinisokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
150 g valkosuklaata
2 rkl kermaa
Vaahdota kerma, mausta sokereilla. Älä vatkaa kermaa liikaa, niin saat tasaisemmat reunat, ilman onttoja paikkoja tai ilmakuplia. Vatkaa tuorejuusto ja lemon curd tasaiseksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla noin 20 sek kerrallaan - sulattamista helpottaa pieni kermatilkan lisäys. Kaada valkosuklaa juustoseokseen ja sekoita sähkövatkaimella. Nostele viimeksi joukkoon kerma ja maista, tarvittaessa mausta. Jos seos on liian paksua, lisää tölkistä hieman kermaa ja sekoita. Painele seos irtopohjavuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä kunnolla jääkaapissa tai pakastimessa hyytyminen tapahtuu nopeammin. Pinnan pitää olla hyytynyt, ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
Pintakiille gluteeniton
3 dl sitruunalimemehua
2 -3 rkl perunajauhoa
vihreää elintarvikeväriä
Sekoita kattilassa perunajauhot ja mehu, värjää. Kuumenna koko ajan sekoittaen, mutta älä sekoita sitten, kun seos kiehahtaa, vaan vedä kattila pois liedeltä. Perunajauhojen keittäminen ja sekoittaminen saa aikaan "liisteriä". Jos kiisseli on liian paksua, lisää tilkka mehua ja kuumenna lähes sekoittamatta, niin, että seos kirkastuu. Jäähdytä vähän ja lisää sitä lusikalla hyytyneen kakun päälle. Hyydytä kylmässä. Koristele.
Reunakerma
1/2 dl kermaa
1/2 tl lemon curdia
1/2 dl tuorejuustoa
sokeria, vanilliinisokeria maun mukaan
Vaahdota kaikki aineet keskenään. Pursota pyöreäaukkoisella tyllalla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: