Leivoin kaksi lime-valkosuklaajuustokakkua, tämä suurempi oli gluteeniton ja toinen pienempi oli liivatteeton ja gluteeniton. Suurempi kakku oli 27 cm halkaisijaltaan ja riittää 9 cm korkeana noin 30 henkilölle. Tahdoin kokeilla kakkua juustokakun sisään, niinpä tällä onkin sisällä pelkästään perunajauhoista leivottu sokerikakku, jonka täytin jäähtyneenä moussella ja ohuilla lemon curd kerroksilla, mutta jälkikäteen ajattelin, että jokin punainen kiinteä hillo olisi ollut kaunis lisä tuossa sisäkakussa.
Sisäkakku
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria.
Spraya vuokaspraylla pieni vuoka. Vaahdota munat ja sokeri, lisää sihdin läpi perunajauho, johon on sekoitettu leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Paista 175 asteessa, kunnes puutikulla kokeillen keskeltä ei tartu taikinaa tikkuun. Jäähdytä ja kumoa.
Leikkaa kakkupohja 3 osaan jäähtyneenä.
Sisäkakun tilalla voisi olla keksipohja, johon ohje tässä alla:
Kakkupohja
200 g Daim-keksejä tai kaurakeksejä tai Tasangon sitruunakeksiä
80 g margariinia sulatettuna
Sekoita monitoimikoneessa keksit ja sulatettu margariini. Voitele öljyllä irtopohjavuoan reuna ja sirottele tomusokeria vähän öljyn päälle. Aseta irtopohjavuoan reuna tai reunavuoka kakkupahvin päälle ja taputtele pohjamuru tasaiseksi. Minä jätin pohjan pari senttiä pienemmäksi kuin kakkuvuoka oli, niin valmiin kakun reuna näyttää kauniilta.
4 liivatetta
(käytän tukun isoja Meiran liivatteita, kaupan pieniä voisi olla 5-6)
1/2 dl limettimehua
4 dl kermaa
300 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 prk sitruunarahkaa
150 g valkosuklaata
2 dl lemon curdia (ihanaa itse tehtyä tai hyvää kaupan omaa)
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna limetinmehu, liota vähän puristetut liivatteet mehuun. Vaahdota kerma, mausta sokereilla. Älä vatkaa kermaa liikaa, niin saat tasaisemmat reunat, ilman onttoja paikkoja tai ilmakuplia. Vatkaa tuorejuusto, lemon curd ja rahka tasaiseksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla noin 20 sek kerrallaan - sulattamista voi helpottaa pieni kermatilkan lisäys. Kaada valkosuklaa rahkaseokseeen, lisää kuuma liivateseos ja sekoita sähkövatkaimella. Nostele viimeksi joukkoon kerma ja maista, tarvittaessa mausta. Painele seos irtopohjavuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä kunnolla jääkaapissa tai pakastimessa hyytyminen tapahtuu nopeammin. Pinnan pitää olla hyytynyt, ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
Pintakiille
3 dl sitruunalimemehua
4 liivatelehteä
Kuumenna tilkka mehua. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä, lisää ne kiehuvaan mehutilkkaan, sekoita hyvin niin, että liivate sulaa kunnolla. lisää loppu mehu. Jäähdytä seos kananmunan valkuaisen paksuiseksi ja lisää sitä lusikalla hyytyneen kakun päälle. Hyydytä. Koristele.
Tein kakun alareunaan vielä kermapursotuksen, tosin tähtitylla olisi saanut olla pienempi.
Reunakerma
1 dl kermaa
1 tl lemon curdia
1/2 - 1 dl tuorejuustoa
sokeria, vanilliinisokeria maun mukaan
Vaahdota kaikki aineet keskenään. Pursota.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: