Tein macaronssien kuoria kahdella tavalla, sekoittaen - keltaiset - ja italialaisella taikinalla -vaaleanpunaiset. Eri ohjeissa on paljon eroa ja niksejä työhön monia. Keltaisista macaronsseista kaksi pursottui huonosti, italialaisista ensimmäiset pellit epäonnistuivat, kun valkuaisten vanhentaminen unohtui ja taisi sokeriliemikin kiehua liikaa. Seuraavassa italialaisessa satsissa kolmasosa vinoutui tai muutti pyöreää muotoaan eli hukkaprosenttia syntyy.
Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta, 10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20 henkilölle löytyy täältä Pohja 175 g margariinia (150g) 1 3/4 dl sokeria (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista (4) 1 3/4 dl maitoa ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria (1 tl) Marenki 5 valkuaista (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: