Päivi-leivokset suorakaiteen malliseen jatkettavaan vuokaan
( 24x16 cm) 12 palaa
- jos teet uunipellin kokoisen, tee kolminkertainen annos. Valmiin leivoksen korkeus on 3,5 cm ja koko 8 x 4 cm. Varaudu siihen, että tavallisella uunipellillä joudut korottamaan laitoja muovireunoilla tai kaksinkerroin taitetun leivinpaperin avullaPohjataikina
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl isoja kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
pieni! ripaus suolaa
1 tl vanilliinisokeria
1/2 dl sokeria
30 g margariinia sulatettuna
1/2 kananmuna
(HUOM. Jos haluat rouheisemman pohjan, käytä 1 dl vehnäjauhoja ja 1 dl isoja kaurahiutaleita ja 1 dl sokeria. muutoin samoin kuin yllä)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kosteat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista, ettei taikinaan tule sitkoa. Taikinan pitäisi olla puuron paksuinen ja sellainen, että saat kaapimella levitettyä sen.. Lisäämällä jauhoja saat pohjasta kovemman.
Srayaa tai voitele suorakaiteen muotoisen vuoan reunat, laita se leivinpaperin päälle pellille ja painele taikina jauhojen avulla siihen. Paista 200 asteessa vaalean ruskeaksi. Jäähdytä ja laita päälle täyte, hyydytä yön yli jääkaapissa ja leikkaa kuumaan veteeen kastelulla ja kuivatulla veitsellä annospaloiksi. Paina veitsi ylhäältä alas ja vedä pohjaa myöten pois, huuhtele ja kuivaa joka vedon jälkeen. Kätevä tässä leikkaamisessa on myös kakkusaha.
Täyte
6 tukun isoa Meira-liivatetta
1/2 dl appelsiinituoremehua
2 dl turkkilaista jogurttia
2 1/2 dl Flora vispiä
2 dl sitruunarahkaa
100 g passionsosetta Ponthier
100 g tropical sosetta Bonne
1 1/2 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
2 tl lemon curdia
keltaista pastaväriä
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sitruunarahka yhdessä, lisää vatkatessa elintarvikeväriä. Sekoita jogurtti tasaiseksi ja lisää soseet ja sokerit siihen. Kiehauta appelsiinimehu, lisää kevyesti puristetut liivatteet ja liuota ne kuumaan mehuun, anna liueta hyvin. Lisää mehuseos jogurttiseokseen, vatkaa tasaiseksi. Sekoita viimeksi kevyesti lastalla nostellen kermarahka tähän joukkoon. Tarkista maku ja väri, sekä väriä että makuaineita voi lisätä tarpeen mukaan. Kaada seos hyytymään jäähtyneen pohjan päälle. Hyydytä yön yli kylmässä. Kakun voi myös pakastaa tässä vaiheessa.
Koristeet
Tee sokerimassasta päivänkakkaroita. Sulata vihreitä Candies-nappeja, pursota päivänkakkaroiden alle pallokuviot, jotka eristävät päivänkakkarat liivatehyytelöstä - liivate sulattaa sokerimassan. Väliaineeksi käy myös kermavaahto tai tuorejuusto. Pursota lehtikuviot leivosten päälle.
Koristeet voit tehdä myös pursottamalla kermavaahdon ja tuorejuuston seoksesta, alla esimerkki sarjatyön aloituksesta ruusuterällä pursottaen.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: