Kauraraparperipiiras
Tämä on rouhea, mehevä ja kuituinen ohje, piiras on tehty murotaikinaan. Jos tahdot pehmeän sokerikakkumaisen pohjan, valitse munavaahtotaikina, jonka liitän tänään tänne.
Taikina isoon piirasvuokaan tai kahteen pienempään - riippuu piiraan paksuudesta
200 g margariinia
1-2 dl ruokokidesokeria tai sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vanilliinisokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl kaurahiutaleita
Voitele vuoka ja jauhota hiutaleilla. Lämmitä uuni 175-200 asteeseen. Sekoita monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella margariini ja sokerit, lisää joukkoon munat vatkaten. Lisää kuivat aineet puulastalla sekoittaen tai pikasekoitus koneella - liika sekoittaminen sitkistää taikinan. Painele noin 3/4 osaa taikinasta paistovuoan pohjalle jauhojen avulla. Loput taikinasta jää piiraan päälle - jos tahdot siitä muruisemman, voit sekoittaa joukkoon lisää kaurahiutaleita.
Täyte
Noin 300 g tai yli puoli litraa raparperin paloja
2 rkl fariinisokeria
2 tl perunajauhoja
Pehmitä raparperinpalat ja fariinisokeri mikroaaltouunissa kuvun alla. Sekoita joukkoon perunajauhot. Kaada seos taikinapohjalle ja pudottele loppu taikina kahden lusikan kanssa piiraan päälle. Paista 175 -200 asteessa, kiertoilmassa matalampi lämpö, noin puolisen tuntia. Etenkin paksumpi piiras jää helposti keskeltä raa`aksi, tarvittaessa suojaa päällys foliolla ja tarkista kypsyys ennen uunista ottamista.
Näyttää tosi herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos, kauran rouheus on hyvää makeissakin leivonnaisissa 😀
Poista