Viileän kesän sulostuttajia - mansikkakakut! Niitä olenkin leiponut useampia tänä kesänä. Mansikkabrita on joka kesän suosikkimme.
Tänään tein kaksi kermakakkua - mansikkakori on gluteeniton ja laktoositon. Täytteenä siinä vaniljarahkaa, kermaa, vaniljakreemijauhetta, sokeria ja vaniljasokeria ja kokonaisia mansikoita paineltuna täytteeseen. Päällä kiille hyytelösokerista ja kahva on tehty kahdesta sokerimassanauhasta, väliin liimattu kukkalanka ja päissä puutikut, joilla painoin kuivaneen kahvan paikoilleen. Uusi tieto minulle oli, että sokerimassakoriste kuivuu nopeammin kiertoilmauunissa, jossa vain puhallus päällä. Kuulemma voi kokeilla ihan mahdollisimman matalaa lämpöäkin.
Toisen kakun täytteenä on Flora vaniljakastiketta ja kermaa - 1 dl ja 2 dl. Vatkasin ne kerralla ja lisäsin yhden liivatteen, geisharouhetta, sokeria, vaniljasokeria ja mansikoita paloiteltuna. Parasta tämä kakku oli seuraavana päivänä, eikä sitä voi säilyttää pitempään, koska paloitellut mansikat eivät säily kunnolla.
Maistoin vain tuota jälkimmäistä, siihen vaniljakastike ja suklaa toivat samettisen pehmeän maun, oli hyvää!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: