Kakun maku muistutti suklaasuukkojen makua - ja ulkonäkökin, siitä nimi. Tässä kakussa on Pikkumurusen vaalea mehevä kakkupohja, koska sitä jäi kiekko ylimääräiseksi, vadelmamousse, ja päällä suklainen Mirror Glaze, jonka ohje on suoraan Jannenkeittiössä blogista, puolikas annoksella, koska tämä kakku oli pieni, noin 16 cm halkaisijaltaan. On muuten hyvä Janne minttusuklaakakunkin ohje tuon linkin takana, katsokaapa - Jannesta vielä kuullaan, hän on nuori, kilpailuihin osallistunut leipuriopiskelija.
Ihana vadelmamoussetäyte
HUOM. tästä puoli annosta riittää pieneen ja matalaan kakkuun noin 16 cm)
150 g pakastevadelmia tai vadelmasosetta (tukussa Ponthier)
40 g hillosokeria
- keitä 2-5 minuuttia. Jäähdytä. Hillosokeri jähmettää vasta aivan kylmässä.
4 liivatetta
2 rkl sitruunanmehua
3 dl kermaa
1 prk vaniljarahkaa
1/2 dl sokeria
1-2 tl Rasberry Sugar and Crumbs makusokeria
vanilliinisokeria ja vaniljasokeria
2 dl pakastevadelmia
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma, lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokerit. Kiehauta sitruunanmehu. Liota liivatteet hyvin siihen ja kaada se samalla sähkövatkaimella vatkaten rahkan joukkoon. Lisää vadelmahillo. Jäähdytä hetki ja lisää jäähtyneeseen seokseen lastalla nostellen kerma joukkoon. Sekoita lopuksi jäiset pakastevadelmat täytteeseen.
Peilikiille
- 3 1/2 kpl liivatelehti
- 1 dl sokeri
- 70 g glukoosisiirappi
- 0,4 dl vesi
- 1,5 rkl leivontakaakaojauhe
- 1/4 dl vispikerma
- 75 g tumma suklaa
Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja laita pakastimeen tunniksi. Valmista sillä aikaa kiille. Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen. Laita vesi, sokeri ja glukoosisiirappi kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Ota kattila pois levyltä ja lisää kaakaojauhe hyvin sekoitellen. Lisää joukkoon pilkotut suklaat ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää lopuksi kerma. Sulata liivatelehdet ja lisää joukkoon.
Vatkaa seosta sauvasekoittimella, kunnes se on sileää ja kiiltävää. Pidä sauvasekoitin koko ajan pinnan alla, jottet vatkaa ilmakuplia joukkoon. Siivilöi seos tarvittaessa tiheän siivilän läpi, jotta saat ilmakuplat pois. Laita kelmun pala aivan kuorrutteen pintaan kiinni jäähtymisen ajaksi, jotta pintaan ei tule kuorta. Voit kuorruttaa kakun, kun kuorrute on noin 35-37 asteen lämpöistä. Kuorrute jähmettyy jäisen kakun päälle saman tien. Käytä kuorruttaessasi ritilää ja leivinpaperia kakun alla. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja suklaakarkeilla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: