Tämä juustokakku oli hieno maultaan - vähän happoinen, sopivan makea eli ihan vähän makeutta ja aivan pehmeä, mutta hyvin koossa pysyvä. Liivatteen määrää voi lisätäkin puolikkaalla tai yhdellä, jos tahtoo vähän tukevamman koostumuksen. Kakku on pieni, 8 henkilölle. Alkuperäinen ohje palakakkuakiitos-blogista.
Olen kovin tarkka siinä, että juustokakku ei saisi olla liián kova eikä liian pehmeä, mutta lopputulokseen vaikuttaa raaka-aineiden happamuus, kerman ja tuorejuuston merkki ja vatkaustulos, joten aina ei lopputulos ole sitä, mitä leipuri tavoittelee. Lasken yhden ison tukusta saatavan Meira-liivatteen nestedesiä kohden, kaupan pieniä Meira-liivatteita laittaisin 1,2-1,4 nestedesiin. Nesteisiin lasken kerman ja mehut sekä soseet, en tuorejuustoa tai kiinteää rahkaa.
Granaattiomenajuustokakku
17 cm halkaisija, korkeus 6 cm ilman koristeita
Kakun pohja
- otin pakastimesta sokerikakkupohjalevyn, johon painoin irtoreunan jäljet ja leikkasin saksilla pohjan vähän irtoreunaa pienemmäksi, jolloin pohja ei näy valmiissa kakussa, vaan jää massan sisään. Kakkupohjan voit tehdä esim. jakamalla tämän sisäpohjan ainekset kolmella eli yhden munan pohja.
- Pohjan voisi tehdä myös hienontamalla monitoimikoneessa 80 g piparin muruja ja 30 g sulatettua margariinia.
- pohjaksi tai sisäkakuksi käy myös esim. vadelmista tehty piiras.
- laita irtoreunus tarjoilualustan päälle ja painele muruseos pohjalle tai aseta sokerikakkulevy pohjalle ja kostuta se omenamehulla pullasudin avulla.
Kakun täyte
2 dl Flora vispiä
2 liivatetta (isot tukun Meiraliivatteet käytössäni, jos käytät pieniä lehtiä, laita 3 kpl)
70 g - 100 g valkosuklaata
1/2 dl sokeria
1 pkt granaattiomenatuorejuustoa
2 rkl vettä tai sitruunanmehua
2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota kerma. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi, lisää pehmenneet ja puristetut liivatteet, sekoita, kunnes liivatteet liukenevat.
Vaahdota tuorejuusto ja sokerit. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla, tarvittaessa 10 sek kerrallaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaa liivatteen joukkoon ja tämä seos tuorejuustoon, vatkaa samalla sähkövatkaimella.
Nostele lopuksi kerma tähän seokseen kaapimella sekoitellen. Painele lusikalla irtoreunan sisään, painele etenkin reunoista, että saat tasaisesti massan levittymään. Hyydytä hetki pakastimessa tai jääkaapissa. Lisää pinnalle hyytelö, jonka ohje alla ja jätä yöksi hyytymään jääkaappiin.
Pintahyytelö
1 granaattiomenan siemenet ja mehu
(tarvittaessa lisää muuta punaista mehua, että saat desin verran nestettä)
1 liivate
Irrota granaatiomenasta siemenet helpolla tavalla- joko naputellen tai puristellen -, katso ohje täältä. Erottele loputkin valkoiset osat nostelemalla niitä lusikalla pois. Jos irrottelet siemeniä vedessä, nousevat valkoiset osat veden pinnalle ja ne on helppo poistaa - silloin siemenet on siivilöitävä vedestä.
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna 2 rkl nestettä kiehuvaksi, lisää pehmenneet ja puristetut liivatteet, sekoita, kunnes liivatteet liukenevat. Anna seoksen hetki jäähtyä - liian kuumana se voi valua kakun sisään, jos kakku ei ole riittävän kylmä pinnalta.
Nostele granaattiomenan siemenistä osa tai kaikki kylmän kakun pinnalle ja lusikoi liivateseos pinnalle. Anna hyytyä kylmässä yön yli.
Koristelu
Ganache
50-60 g suklaata, käytin Brunbergin 37 % suklaata, käy myös tumma suklaa
1/2 dl Flora vispiä
Paloittele suklaa. Kuumenna mikrossa kerma juomalasissa, lisää suklaapalat, älä sekoita, vaan anna olla pari minuuttia, kunnes suklaa sulaa, sekoita sitten tasaiseksi. Jos haluat voit lisätä pari tippaa glukoosisiirappia, se estää suklaata kovettumasta. Aivan pieni nokare margariiniakin käy - älä laita liikaa, ettei seos tule liian nestemäiseksi. Minä en käyttänyt kumpaakaan nyt.
Odota, kunnes suklaaganache on jäähtynyt sopivan paksuiseksi - kokeile juoksevuus valuttamalla lusikalla lasin reunaan ganachea. Nostele sitten kylmässä olleen kakun reunoille lusikalla ganachea yksi valuma kerrallaan.
Kermaruusukkeet
1 dl Flora kuohua tai vispiä
2 tl vaniljkreemijauhetta
1 rkl tomusokeria
Vaahdota aineet, pursota ruusukkeita jäähtyneen ganachen päälle ja koristele helmillä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: