Elokuun 2017 ravintolapäivässä oli yhtenä suosikkina Lakusitruunakakku, jota ystäväni Sokerimuru suositteli minulle. Ohje on Pullahiiren, useita muunnelmia tein alkuperäiseen ohjeeseen.
Lakusitruunakakku
(22 cm:n vuokaan noin 7 cm korkeana)
Pohja
noin 100 g Tasangon vaaleita keksejä
40 g margariinia sulatettuna
Täyte
4 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa Mascarbone tai Philadelphia
150 g sitruunatuorejuustoa tai 200 g sitruunarahkaa
1 prk Tesco Finest lemon curd-tahnaa (lisää vähän kerrallaan maistellen makua)
3 1/2 liivatelehteä (käytän suuria tukun Meira-lehtiä, kaupan pieniä liivatteita laittaisin 5)
1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
(keltaista elintarvikeväriä)
1/2 dl lakritsikastiketta
( haluttaessa vähän miedompaa, srk ita joukkoon 1-2 rkl kermaa)
( haluttaessa vähän miedompaa, srk ita joukkoon 1-2 rkl kermaa)
1/2 liivate
Koristelu
lakritsikarkkeja
noin 1 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
(keltaista elintarvikeväriä)
Voitele irtorengas vuokaspraylla tai öljyllä ja asettele se tarjoilualustalle. Hienonna keksit ja sulatettu margariini monitoimikoneessa ja painele reunan sisälle - ei ihan ulkoreunaan saakka, jos tahdot tasaisen hyytelöreunan kakkuun.
Vaahdota kerma. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä, puolikas eri astiassa. Vaahdota tuorejuustot toisessa kulhossa. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Lisää puristettu, pehmeä liivate ja liuota se hyvin nesteeseen. Lisää tämä seos sähkövatkaimella vatkaten tuorejuustoon ja sekoita joukkoon sokeri ja pehmeäksi sekoitettu lemon curd. Nostele viimeksi kerma joukkoon esim. kaapimella. Maista ja tarvittaessa mausta lisää.
Kuumenna lakritsikastike tai pieni tilkka vettä. Lisää puolikas liivate kuumaan nesteeseen ja sekoita lakritsikastike tasaiseksi.
Levitä puolet sitruunatäytteestä irtoreunan sisälle, tee pikkulusikalla spiraali, johon kaadat nauhana lakritsikastiketta alle puolet - ei kakun reunoille ulottuen. Anna hetki jähmettyä (esim pikakäynti pakastimeen) kylmässä ja kaada loppu sitruunakastike päälle. Tasoita pinta. Kaada nauhana lakritsikastikkeen loppu pintaan ja tee marmorointi puutikulla. Anna jähmettyä kylmässä. Koristele kermaruusukkeilla ja lakukarkeilla.
Tämä oli hieno makuyhdistelmä. Maun mukaan voi lakritsikastikkeen määrää lisätäkin.
Kylläpä on niin kauniin ja herkullisen näköinen kakku! :)
VastaaPoistaKiitos Metta!
VastaaPoista