Tässäpä tämän vuoden bloggareiden suosikkiohje, joka maistuikin taivaallisen hyvältä - mieskin kehui monta kertaa. Alkuperäisohje on muutaman vuoden takaa blogista wickedsweetkitchen.
Tämä ohje on monessa blogissa kirjoitettu turhan monella työvaiheella. Minä yksinkertaistin asiaa ja silti lopputulos on samanlainen paistettu juustokakku.
Salted caramel cheesecake pie
vuoka 20- 24 cm
Pohja:
150g kaurakeksejä
70g margariinia
Täyte
2pkt =350 g maustamatonta tuorejuustoa Philadelphia
1/2 -1 dl kermaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 1/2 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoa
ripaus suolaa
1 rkl sitruunan mehua
Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
nokare margariinia
1 tl vanilliinisokeria
Koristeeksi
sormisuolaa
marjoja
Lämmitä uuni 160 C. Voitele vuoka. Murskaa keksit ja sulatettu margariini monitoimikoneen leikkuuterällä. Painele vuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille.
Vatkaa kaikki aineet yhdessä sekaisin, kunnes seos on tasainen ja paksu - vain suola ja sitruunamehu lisätään lopuksi.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-40 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä. Voit kokeilla leivinpaperia piiraan päällä, jotta pintaan ei tulisi väriä - nämä tahtovat kyllä ottaa kiinni ja toisaalta pintahan peitetään kinuskilla.. Anna valmiin piiraan jäähtyä kunnolla
Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen 10 -20 minuuttia. Tee tippatesti: kokeile laittaa pisara kinuskia kylmään veteen, jos se jähmettyy, on kinuski valmis. Lisää lopuksi vanilliinisokeri, koska sen maku heikkenee keitettäessä. Lisää nokare margariinia, se tuo kiillon kinuskiin.
Anna kinuskin hetki jähemttyä kattilassa, kaada se sitten kakun päälle. Laita kakku kylmään ja vasta, kun kinuski on jähemttynyt, lisää koristeeksi marjoja - mustaherukka ja puolukka sopivat erinomaisesti kinuskin makuun.
Sitten alkaa vaikein vaihe - kakkua ei saa syödä heti! Laita kakku jääkaappiin yön yli. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.
Kivan näköinen resepti :)
VastaaPoistaSe olikin helppo tehdä ja herkullinen!
Poista