Siirry pääsisältöön

Red velvet kakku violetilla ganachella




Tämä ohje löytyy blogistani parin viikon takaa vähän erilailla koristeltuna, mutta liitän sen tähänkin.



Red Velvet-kakku 

noin 20-22 cm:n kakku
(minä tein kaksinkertaisesta ohjeesta 2 kpl 18 cm:n kakkuja ja yhden 15 cm kakun)

6 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3½ dl sokeria
3½ dl rypsiöljyä 
2 kananmunaa
2 ½ dl piimää tai maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
1½ tl ruokasoodaa
2 tl viinietikkaa
+ punaista väriainetta 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, sprayaa reunat rasvalla tai laita reunoillekin leivinpaperi. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita sokeri ja öljyt yleiskoneella pienellä teholla tai sähkövatkaimella - varo roiskumista - lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Vatkaa kunnes seos on tasainen. Lisää joukkoon punainen väriaine, värjää voimakkaan punaiseksi. 

Lisää munavaahtoseoksen joukkoon kuivia aineita sekä jogurttia vuorotellen puulastalla sekoitellen. Älä sekoita liikaa, taikina sitkistyy helposti. Tarvittaessa lisää väriä.

Sekoita viinietikka ja ruokasooda teräsdesissä tai juomalasissa.  Kaada kuohuva seos heti taikinan joukkoon ja sekoita.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla, kunnes keskeltä puutikulla kokeillen ei taikinaa tartu kakkuun. Kakku kohoaa keskeltä paistamisen loppuvaiheessa enemmän. Olen huomannut, että näissä amerikkalaisohjeissa moninkertainen folio kakkuvuoan ympärillä saattaa auttaa, että kakkupohja paistuu tasaisemmaksi - tätä varten myydään lämpövöitäkin, mutta itse leikkaan kakun pohjasta ylimääräisen epätasaisuuden pois. 

Jäähdytä pohja ja kokoa kakku ylösalaisin leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Leikkaa kakkusahalla viipaleiksi ja kokoa viipaleet pinoon, paistopohja päällimmäisenä pinossa, jolloin kakun kokoaminen on helppoa. Kakkupohja on melko murea leikattava. Kakun kostutukseen sopii vanilliinisokerilla maustettu maito. Levitä kostutusliemi pullasudilla. 

Täyte ja kakun päällinen 

Täyte 
400 g Philadelphia tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
2-4 tl vaniljakreemijauhetta

Tee ensin ohjeen mukainen seos ja levitä osa siitä esim.  2/3 osaa kakun väleihin. 

Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä. Lisää tomusokeri ja vatkaamisen loppuvaiheessa myös vanilliinisokeri ja vaniljkreemijauhe. Vaniljakreemijauheessa on voimakas vaniljan maku, niin vanilliinisokeria kannattaa lisätä maun mukaan, vähän kerrallaan. 

Levitä täyte kakun väliin.  Anna kakun viilentyä vuoassa pakastimessa 30 min-40 min, kumoa se tarjoilualustalle ja levitä loput täytteestä kakun päälle. Koristele - syötävät kukatkin olisivat kauniita kakun päällä, minä pursotin erilaisista voikreemeistä kukkia kukkanaulaan leivinpareipalasen päälle, pakastin ne ja osan kukista laitoin tämän kakun päälle. Pursotusohjeita alla olevassa korealaisessa DivDavDuv videossa. 

Kukkapursotusta voikreemillä (DivDavDuv)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja