Tämä ohje löytyy blogistani parin viikon takaa vähän erilailla koristeltuna, mutta liitän sen tähänkin.
Red Velvet-kakku
noin 20-22 cm:n kakku
(minä tein kaksinkertaisesta ohjeesta 2 kpl 18 cm:n kakkuja ja yhden 15 cm kakun)
6 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3½ dl sokeria
3½ dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
2 ½ dl piimää tai maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
1½ tl ruokasoodaa
2 tl viinietikkaa
+ punaista väriainetta
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, sprayaa reunat rasvalla tai laita reunoillekin leivinpaperi. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita sokeri ja öljyt yleiskoneella pienellä teholla tai sähkövatkaimella - varo roiskumista - lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Vatkaa kunnes seos on tasainen. Lisää joukkoon punainen väriaine, värjää voimakkaan punaiseksi.
Lisää munavaahtoseoksen joukkoon kuivia aineita sekä jogurttia vuorotellen puulastalla sekoitellen. Älä sekoita liikaa, taikina sitkistyy helposti. Tarvittaessa lisää väriä.
Sekoita viinietikka ja ruokasooda teräsdesissä tai juomalasissa. Kaada kuohuva seos heti taikinan joukkoon ja sekoita.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla, kunnes keskeltä puutikulla kokeillen ei taikinaa tartu kakkuun. Kakku kohoaa keskeltä paistamisen loppuvaiheessa enemmän. Olen huomannut, että näissä amerikkalaisohjeissa moninkertainen folio kakkuvuoan ympärillä saattaa auttaa, että kakkupohja paistuu tasaisemmaksi - tätä varten myydään lämpövöitäkin, mutta itse leikkaan kakun pohjasta ylimääräisen epätasaisuuden pois.
Jäähdytä pohja ja kokoa kakku ylösalaisin leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Leikkaa kakkusahalla viipaleiksi ja kokoa viipaleet pinoon, paistopohja päällimmäisenä pinossa, jolloin kakun kokoaminen on helppoa. Kakkupohja on melko murea leikattava. Kakun kostutukseen sopii vanilliinisokerilla maustettu maito. Levitä kostutusliemi pullasudilla.
Täyte ja kakun päällinen
Täyte
400 g Philadelphia tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
2-4 tl vaniljakreemijauhetta
Tee ensin ohjeen mukainen seos ja levitä osa siitä esim. 2/3 osaa kakun väleihin.
Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä. Lisää tomusokeri ja vatkaamisen loppuvaiheessa myös vanilliinisokeri ja vaniljkreemijauhe. Vaniljakreemijauheessa on voimakas vaniljan maku, niin vanilliinisokeria kannattaa lisätä maun mukaan, vähän kerrallaan.
Levitä täyte kakun väliin. Anna kakun viilentyä vuoassa pakastimessa 30 min-40 min, kumoa se tarjoilualustalle ja levitä loput täytteestä kakun päälle. Koristele - syötävät kukatkin olisivat kauniita kakun päällä, minä pursotin erilaisista voikreemeistä kukkia kukkanaulaan leivinpareipalasen päälle, pakastin ne ja osan kukista laitoin tämän kakun päälle. Pursotusohjeita alla olevassa korealaisessa DivDavDuv videossa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: