Siirry pääsisältöön

Bahaman risteily 2

28.10.2017 Rantauduimme Bahaman saarten pääkaupungin Nassaun satamaan. Maihin ja laivaan sai kulkea vapaasti, mutta jokainen ulos menevä matkustaja valokuvattiin hyttikortin kanssa ja sisääntulevien matkatavarat läpivalaistiin. Sataman ulkopuolella odotti monta kuljetusta tai retkiä​ tarjoavaa markkinamiestä. Skoottereita ja mönkijöitä oli myös vuokrattavana.

Bahamasaaret näkyivät aamulla parvekkeellemme


Nassaun satamaan oli saapunut muitakin 













Olimme suunnitelleet rantapäivää, koska pienen kaupungin alueella oli useita hyvä hiekkarantoja, joita huuhteli turkoosi kirkas merivesi. Oli luvattu kuitenkin sadetta ja illalla myrskyä, joten kuljimme katsomassa nähtävyyksiä ja  kävelimme Flamingopuistoon, mutta lähellä sitä alkoi todellinen kaatosade.  Kun se vähän vaimeni, hyppäsimme paikallisbussiin ja palasimme keskustaan. Hevosajelu oli siellä sopivasti ennen laivaan menoa.














Nassaun merirosvomuseota on kehuttu, orjuudesta kertova museo on myös Nassaussa.  Lähellä satamaa oli tarjolla edestakainen laivamatka  8 dollarilla paratiisirannalle, jonka lähellä on vesipuisto ja jokin delfiinialue. 

Puusta tehtiin monenlaisia taidokkaita hahmoja.



Caribialaista rommikakkua myytiin useassa paikassa

Illalla oli laivalla odotti kolmen ruokalajin elegant dinner, jonne tuli pukeutua juhlavammin - kaikki eivät sitä noudattaneet ja ilmeisesti ei  juuri ketään käännytetty toisiin ravintoloihin, joita kyllä laivalla riitti.  Ruokalista muuttui vähän joka illallisella ja toki oli kiva tilata joka ilta erilaista ja ihailla annoksia. Valokuvaajia oli laivalla usein, myös tässä illassa ja harmitti, että kieltäydyin kuvauksesta, koska tuona iltana otetut kuvat olivat kyllä huippuhienoja, mustavalkoisia. Kuvia sai ostaa matkan aikana.

Ruokailun jälkeen oli huippuhyvä varietee ja iltamyöhään kävimme vielä allaskannella katsomassa elokuvaa suurelta screeniltä. Sarjassa kokemuksia - lämmin pimeä yö, aaltojen loiske ympärillä ja keskellä suurta merta ulkoilmaelokuvissa!



29.10.2017 Tänään oli ihana aurinkoinen päivä​ merellä ja saimme nauttia auringon ottamisesta, ihanasta lämmöstä ja kastautumisesta altaissa ja porealtaissa ja kirjojen lukemisesta. Kävimme aamupalabrunssilla, jossa menikin kyllä sormi suuhun mutkikkaan tilauslistan kanssa, emme todella tienneet mitä ja miten pitäisi toimia! Onneksi mies hoksasi kysyä mitä tarjoilija suosittelee. Niinpä sitten aamiainen koostui eri ruokalajeista, jotka tuotiin pöytään näin: 1. Kahvi, tuoremehu ja groissantti
 2. Hedelmälautanen ja raejuustoa
 3. Paahtoleipä ja munakas
 4. Kahvi ja salted caramel cheesecake. Kahvia kaadettiin koko aterian ajan lisää ja lisää..



  




Lounaan sai myös syödä itse valtsemassaan ravintolassa. Valitsimme hedelmiä, juustoja ja kakkumaistiaiset noutopöydästä. Kuvatessani kakkuja tarjoilijat houkuttelivat, että mitä niitä kuvaat, maistaa niitä pitää! Mainttakoon, että ruokalautasena noutopöydissä oli muoviset pienen tarjottimen kokoiset lautaset ja kyllä ne kukkuroillaan oli monella ruoan ottajalla.
Laivalla oli parikin baaria, joista sai hamppareita, grilliruokaa ja ranskalaisia - noille tarjottimen kokoisille lautasille. Näihin baareihin oli jatkuva jono, samoin kun 24 tuntia auki olevaan pitseriaan. Automaateista allasalueen läheltä sai koko ajan kahvia, limsaa ja jäätelöä - onneksi vettäkin.

Erikoista oli, että suurella kaivalla oli vain pienen pieni karkkimyymälä. Karkkeja ei näkynyt maissakaan kaupoissa sellaisia määriä, mitä Suomessa on. Ja toinen ihmetyksen aiheeni oli kakkukahviloiden puute laivalla ja vähäisyys maissa. Mutta ranskalausua ja hamppareita ja sandwichejä ja majoneesia oli joka paikassa tarjolla.

 ym.

Päivällä oli allaskansilla hauskaa ohjelmaa mm. Mr- kisa, johon osallistui vapaaehtoisia yleisöstä. Kilpailussa esim bodausasento, sexymachinetanssi, peppushake ja prinsessan pelastusoperaatio. Yleisö oli täysillä mukana!






Hyttiemäntämme oli Philippiineiltä. Hän kertoi olevansa laivalla töissä 6 kk yhtäjaksoisesti, sitten on 2 kk vapaata. Englanninkielisen koulun aloittanut lapsi on siskon hoidossa äidin ollessa työssä - juttelimme kielitaidon merkityksestä tulevaisuuden maailmassa.






Illalla -kuten eilenkin- saimme katsella ja kuunnella valtavan upeita tanssi- ja musiikkiesityksiä aiheena amerikkalainen musiikki vuosikymmenien läpi. Aivan sanattomaksi veti tuo esitys, kyllä nautin! Kaikki nämä esitykset ja ruokailut sisältyvät risteilyyn. Lisäksi oli musiikkitietovisa 80-90-luvuilta, halloween pukukilpailu -paras puku palkitaan ja bingoa, esittelyitä, komediaesityksiä, hyväntekeväisyyshuutokauppaa ym. Kolmen ruokalajin illallisen jälkiruoan aikana hienoimmassa ravintolassa kaikki tähän saakka virallisen kankeasti esiintyneet tarjoilijat kerääntyivät salin keskellä olevaan portaikkoon ja lauloivat yhdessä yleisölle kauniin kauniin laulun "toivottavasti olette nauttineet laivalla olostanne ja toivomme teidän tulevan uudestaan!" Sen jälkeen muutama tanssija hyppäsi ruokapöydille esittämään gangnam style tanssin ja tarjoilijat yhtyivät siihen. Hauskaa ja upeaa!





30.10.2017
Laiva saapui takaisin Miamiin klo 8 aamulla. Sitä ennen oli aamupalatarjoilut ravintoloissa. Laivalta järjestyisi kuljetus lentokentälle -asiakkaitahan oli eri puolilta Amerikkaa ja eri puolilta maailmaa. Me palasimme taksilla hotelliin, jonne jätimme matkalaukut - osa tavaroistamme olikin siellä.



Ehdimme vielä tiistainakin viettää aikaa hotellin altaalla.


Lähdimme Sweet lady cake supplies - myymälään ja olin onnellinen, että löydimme reitin sinne bussilla. Pettymykseni oli suuri, kun saimme eräältä tummalta rouvalta kuulla, että liike on juuri lopetettu ja omistaja on siirtynyt toimimaan kotoa kädin. Yritin lähettää tekstiviestiä, mutta vasta illalla sain sähköpostin lähtemään. Ikävää, että netissä on kartta ja myymälän aukioloajat ha sevon arvioitu kovin suosituksi, eikä olekaan auki. Palasimme kauppojen ja aivan ihanan italialaisen leipomon ja kahvilan kautta hotellin allasalueelle lämmöstä nauttimaan. Huomenna lähtee lento kotiin. Lapsenlapseltamme jo saimme ikävöin-viestejä. Matka oli ihana, kertyi paljon kauniita muistoja ja opimme paljon, rohkeus kasvoi, kun selviydyimme monesta asiasta matkan aikana.








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja