Kreikkalaiset fetapinaattipasteijat
Käytä valmista torttutaikinaa tai tee jokin muu piirastaikina esim sekoitettu voitaikina - alla pari ohjetta siihen, mutta lisää jauhoja tarvittaessa enemmän niin, että saat kaulittavan taikinan ja kauliessa jauhoja alle ja päälle, ettei taikina tartu pöytään.
Voitaikinat
3 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipävehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta - ilman sitä tulee kovempi pohja)
100 g margariinia
¾ dl kylmää vettä tai rahkaa, perunaa, tai kermaviiliä
TAI
100 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunasosejauhetta tai perunahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl vettä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunasosejauhetta tai perunahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl vettä
– nypi jauhot ja marg., lisää lopuksi neste. Sekoitus käy pikaisesti monitoimikoneella.
TÄYTE
1/2 sipuli
50 g pakastepinaattia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl margariinia tai öljyä
50-10 g fetajuustoa
1 kananmuna
mustapippuria
(juustoraastetta)
Silppua sipuli, puserra valkosipuli, kullota niitä öljyssä hetki pannulla. Lisää pinaatti ja sekoita, kunnes pinaatti sulaa ja neste on haihtunut pannulta. Jäähdytä.
Lisää haarukalla murskattu feta ja vähän kananmunaa sekä mausteet pinaattiseokseen. Jos täyte on valuvaa, voit lisätä juustoraastetta pari ruokalusikkaa.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli valmistaikinaa ohuemmaksi ja leikkaa siitä noin 8 x 8 cm neliöitä tai muotilla ympyröitä. Jaa täyte lusikalla neliöiden keskelle. Sivele neliöiden reunat vedellä tai kananmunalla ja taita kolmioiksi. Pistele haarukalla ja nipistä pasteijan reunat yhteen. Paista leivinpaperin päällä noin 10-15 minuuttia kauniin kullanruskeiksi.
Kuulostavatpa tosi herkullisilta! :) Harmi että itse oon niin laiska leipomaan suolaista :D Mutta nää kyllä houkuttelis!
VastaaPoista