Tein eilen glögikakun tällaisella suhteella...maistelin ja lisäsin aineksia . Tuli todella jouluisen hyvää maultaan!! kahvipöydässä kakku sai kehuja usealta maistelijalta.
Aiemmassa ohjeessani oli liivatetta liian paljon ja appelsiininkuorikin voi jättää glögikakun maun liian voimakkaaksi, joten uusi ohje oli tarpeen, eikä valmisohjeet oikein vaatimuksiiini taipuneet, niinpä oli itse koottava ohje :)
Ihana glögikakku
150 g pipareita
60 g margariinia - sulata
300 g Philadelphiaa
2dl piparkakkurahkaa
3 1/2 tukun isoa liivatetta tai 4-5 kaupan pientä
1 dl appelsiinitäysmehua
2 dl kermaa
2 dl tomusokeria
1 van.tangon siemenet
3 tl dansukker vanilliinisokeria
1 rkl sitruunamehua
Maun mukaan vanilliinisokeria voi lisätä
Piparinmuruja voi laittaa joukkoon, minä en laittanut. Ohje täydentyy työohjeella
2 isoa tukun liivatetta tai 3 kaupan pientä
(tai 3 dl ja 3-4 liivatetta, jolloin glögikerros on paksumpi)
joulunpunaista elintarvikeväriä esim Progel pastaväri, käytin Sugar Flairin Christmas red-väriä
Pohja: Hienonna monitoimikoneella piparit, lisää sulatettu margariini. Srayaa vuokaspraylla tai voitele öljyllä irtopohjavuoan reuna, tomusokeroi kevyesti., ripsauta ylimääräinen sokeri pois naputtamalla reunaa. Aseta irtopohjakakkuvuoan reuna kakkualustan päälle. Painele piparimuru pohjaksi.
Täyte: Liota liivatteita kylmässä vedessä, kunnes ne pehmiävät. Vaahdota kerma, lisää loppuvaiheessa vatkaamista sokerit ja vaniljatangon siemenet. Jätä kerma odottamaan.
Vatkaa sähkövatkaimella rahka ja tuorejuusto sekaisin. Liota liivatteet kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun, kaada seos rahka-juustoseokseen ja vatkaa sähkövatkaimella. Lisää kerma lastalla varovasti nostellen, sekoita joukkoon sitruunamehu ja maista. Mausta tarvittaessa lisää. Kaada täyte muruseoksen päälle. Anna hyytyä kylmässä yön yli tai pikaisemmin pakasteessa esim. 1/2-1 tunti.
Päällinen: Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Kuumenna 1/2 dl glögiä kiehuvaksi, lisää liivatteet, sekoita tasaiseksi. Lisää loppu glögi ja väriä, sekoita, anna jäähtyä haaleaksi. Puhdista kakkuvuoan reunat, niin ettei yhtään kermaseosta ole reunoilla - näin saat glögipäällisen kauniisti päälle. Nostele glögihyytelöä lusikalla kakun päälle. Hyydytä.
Jos mehuliivateseos hyytyy liikaa, sitä voi lämmittää ja jäähdyttää useamman kerran uudelleen, liivate sulaa lämmössä ja hyytyy kylmässä. Jos ensimmäinen kerros glögiseosta ei mene tasaisesti kakun päälle, hyydytä se ja lisää uusi kerros päälle.
Koristele hyytynyt kakku - suklaa, candy melts napeista tai valkosuklaasta tehdyt koristeet ja kermavaahto kestävät liivateseoksen päällä hyvin, sen sijaan marengit ja macaronssit sekä sokerimassakoristeet vaativat alleen eristeeksi joko suklaata tai keksimurua tai kermavaahtokin auttaa vähän. Pikeeri ja pitsit sulavat nopeasti liivateseoksen päällä. Tähtianis, pannulla ruskeiksi paahdetut appelsiiniviipaleet, viikunalohkot, kanelitangot yms. sopivat koristeeksi jouluiseen kakkuun.
Glögipäällinen
2 dl glögiä2 isoa tukun liivatetta tai 3 kaupan pientä
(tai 3 dl ja 3-4 liivatetta, jolloin glögikerros on paksumpi)
joulunpunaista elintarvikeväriä esim Progel pastaväri, käytin Sugar Flairin Christmas red-väriä
Pohja: Hienonna monitoimikoneella piparit, lisää sulatettu margariini. Srayaa vuokaspraylla tai voitele öljyllä irtopohjavuoan reuna, tomusokeroi kevyesti., ripsauta ylimääräinen sokeri pois naputtamalla reunaa. Aseta irtopohjakakkuvuoan reuna kakkualustan päälle. Painele piparimuru pohjaksi.
Täyte: Liota liivatteita kylmässä vedessä, kunnes ne pehmiävät. Vaahdota kerma, lisää loppuvaiheessa vatkaamista sokerit ja vaniljatangon siemenet. Jätä kerma odottamaan.
Vatkaa sähkövatkaimella rahka ja tuorejuusto sekaisin. Liota liivatteet kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun, kaada seos rahka-juustoseokseen ja vatkaa sähkövatkaimella. Lisää kerma lastalla varovasti nostellen, sekoita joukkoon sitruunamehu ja maista. Mausta tarvittaessa lisää. Kaada täyte muruseoksen päälle. Anna hyytyä kylmässä yön yli tai pikaisemmin pakasteessa esim. 1/2-1 tunti.
Päällinen: Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Kuumenna 1/2 dl glögiä kiehuvaksi, lisää liivatteet, sekoita tasaiseksi. Lisää loppu glögi ja väriä, sekoita, anna jäähtyä haaleaksi. Puhdista kakkuvuoan reunat, niin ettei yhtään kermaseosta ole reunoilla - näin saat glögipäällisen kauniisti päälle. Nostele glögihyytelöä lusikalla kakun päälle. Hyydytä.
Jos mehuliivateseos hyytyy liikaa, sitä voi lämmittää ja jäähdyttää useamman kerran uudelleen, liivate sulaa lämmössä ja hyytyy kylmässä. Jos ensimmäinen kerros glögiseosta ei mene tasaisesti kakun päälle, hyydytä se ja lisää uusi kerros päälle.
Koristele hyytynyt kakku - suklaa, candy melts napeista tai valkosuklaasta tehdyt koristeet ja kermavaahto kestävät liivateseoksen päällä hyvin, sen sijaan marengit ja macaronssit sekä sokerimassakoristeet vaativat alleen eristeeksi joko suklaata tai keksimurua tai kermavaahtokin auttaa vähän. Pikeeri ja pitsit sulavat nopeasti liivateseoksen päällä. Tähtianis, pannulla ruskeiksi paahdetut appelsiiniviipaleet, viikunalohkot, kanelitangot yms. sopivat koristeeksi jouluiseen kakkuun.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: