Piparmintun makuiset, punaraitaiset vaahtokarkit tein Arlan ohjeella. Karkkimassa on ollut nyt yön yli jääkaapissa ja tänään paloittelin suorakaiteen mallisen levyn ja tomusokeroin palat -ystäväni neuvoi, että tomusokeri - maissijauhoseos olisi parempi vaihtoehto, koska silloin karkin pinta kovettuu nopeammin.
Vaahtokarkit
2 rkl liivatejauhetta
1 dl vettä
4 dl sokeria
1½ dl vaaleaa siirappia
3 rkl vettä
75 g murskattuja polkkakarkkeja (karkkikepit käyvät)
punaista elintarvikeväriä
margariinia tai voitelusprayta vuokien voiteluun
tomusokeria ja maissijauhoa seoksena karkkien jauhottamiseen
Sekoita liivatejauhe ja vesi juomalasissa ja anna seistä 10 minuuttia. Sekoita sokeri, siirappi ja vesi kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua 1 ½ minuuttia. Sekoita muutaman kerran tänä aikana. Kaada liivateseos ja kuuma neste isoon kulhoon. Sekoita kevyesti kunnes liivateseos on kokonaan sulanut. Vatkaa sitten taikinaa sähkövatkaimella noin 10–15 minuuttia. Lisää murskatut polkkakarkit ja ripaus elintarvikeväriä viimeisenä. Sekoita enää kevyesti, jotta elintarvikeväri jää hieman epätasaisesti taikinaan; vaahtokarkit saavat näin "marmoroidun" pinnan.
Voitele n. 20x20 cm vuoka. Kaavi taikina ja kaada se vuokaan. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna seistä yön yli jääkaapissa. Leikkaa vaahto pieniksi paloiksi ja pyörittele palat tomusokerin ja maissijauhojen seoksessa. Jauhottamisen jälkeen anna vaahtokarkkien kuivua esim. leikkuulaudan päällä leivinpaperilla peitettynä vuorokauden verran. Säilytä hyvin suljetussa rasiassa - kokeilin, niin hyvin säilyivät huoneen lämmössä ohuessa pakasterasiassa kansi suljettuna.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: